| | | | |

Лепенето на етикети се е превърнало в национален спорт. Бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това …

Няма трансфери между Барселона и Реал Мадрид, нито между Левски и ЦСКА.

Това написа в своя първи коментар в социалните мрежи Драгомир Заков, който днес бе обявен за кандидат за министър на външните работи.

“Лепенето на етикети явно се е превърнало в национален спорт.

Преди да замина за Брюксел бях “човек на Радев”, после бях “човек на Борисов и Захариева”, след това “предложение на Нинова” за МО, “лице на ПП” по време на предизборния период, сега пък съм бил “не знам какво си”.

Явно да си доказан експерт в някоя област или професия в България е дефект.

Да имаш силна експертна и гражданска позиция е “осъдително”, до степен на оказване на политически натиск с неправомерни средства. Колко още способни българи да си отидат от тук”, написа още той в своя фейсбук профил.

Заков също така уточни, че държавата е инвестирала в него повече от 20 години – заплати, осигуровки, обучения и др.

“Сега, същата тази държава има нужда инвестицията да се “изплати” в критичен момент. Също толкова критичен, колкото и на 1 март.

Имам ли право да се скрия днес? Имах ли право да се скрия на 1 март?

Разбира се, че можех. Но нямам и нямах моралното право да го направя!‼️ Какво означаваше това в личен план, например на 1 март”, написа още той и допълни:

“Преобръщане на ритъма на живот на семейството ми за една вечер, с деца на училище, неподготвен за тръгване багаж и т.н.

Знаете ли как се преместват ученици от една в друга държава по средата на втория срок? Колко посланици познавате, които са зарязали мандата си? И то 10 дни след началото на война близо до границите на България.

Не, не бройте служебни министри – те се връщат за довършване на мандата (как точно става така е друг въпрос). Мен никой не ме върна.”

Според Драгомир Загов експертизата, опитът и дългът нямат цвят и партийност.

“Всъщност имат три цвята. Бяло, зелено и червено – цветовете на българския флаг! Време е политиците и политиканстването да отстъпят пред дълга!

Важни са тези, които работят. Важна е България и нейната стабилност. Важен е духът на Конституцията! Не веднъж вече съм се клел в нея”, в заключение добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts