| | | |

Проф. Николай Габровски с разкрития: Покани ме Борисов, звънях лично на кандидатите за министри

“Макар че съм известен в областта на медицината, бил съм и заместник-председател на БЛС. Получавал съм различни покани, но винаги съм отказвал. Това не е било изкушение за мен. Сегашният момент е различен”.

Това заяви кандидатът на премиер проф. Габровски по bTV.

Ако през март има избори, страната ще тръгне по една спирала надолу. Това беше причина да взема различно решение, подчерта проф. Габровски.

“Аз искам да променя нещо, затова приех поканата на господин Борисов да бъда номиниран за премиер”, подчерта той. “Някои от хората, предложени за министри, познавам лично”, каза проф. Габровски.

Винаги съм имал ясна гражданска позиция. Когато ми звънна лично Борисов си зададох само един въпрос – искам ли да променя нещо. Явно е, че искам.

Аз използвах много прост научен метод, за да избера министрите. Когато от няколко източника намеря едни и същи имена, започвам да проверявам хората.

Аз лично им звънях. Това са високи професионалисти. Могат от ден едно да започнат да работят интензивно.

“Хората които ме съветваха, бяха от различни политически сили”, поясни той кой го е съветвал как да състави екипа за проектокабинета.

Той застана зад избора си за номинация за енергиен министър Николай Павлов.

“Профилът на тези хора е на професионалисти, хора които не биха губили време ако им се даде възможност да провеждат реформи”, защити проф. Габровски личностите, които са номинирани за министри.

По думите му да се съберат експерти за една седмица не е лесна задача.

“Ние търпим огромни финансови щети от това, че Планът за възстановяване не действа. Всеки ден обедняваме, защото нямаме правителство, което да работи”, смята кандидатът за премиер.

Габровски добави, че България търпи огромни финансови щети заради неработещото правителство.

“Нямаме ли парламент ние само ще обедняваме. Нямаме нужда от това. Подчертавам, че мотива за всичко това е изключително патриотичен.”

“Първият мандат е изключително чист. На трети тур имам съмнение, че ще имаме възможност да работим със същия подход.

Ще започнат едни договорки. Няма да получа такава свобода.

Това ме кара да мисля, че няма да се явя на такава конфигурация. На третия мандат ще има много по-агресивна атака.”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts