| | | |

Стоим с гордо вдигната глава, няма да ни срещнете нито по лаборатории, нито по коридори да преследваме депутати с предложения и оферти

“Ако този кабинет бъде осъществен, той ще бъде осъществен с мандата на ГЕРБ-СДС.

И ГЕРБ-СДС ще стои зад него, като го подкрепя и като има свои предложения и се опита да приложи своята антикризисна програма и своята програма за управление, която ние представихме още по време на предизборната програма”

Неслучайно, заедно с проф. Николай Габровски, бяха председателят на парламентарната група и зам-.председателят на партията, което значи, че и ПГ, и партията стоят зад неговата кандидатура.

За нас това е единствената реална възможност за изход от политическата криза.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

„Има хора с биография, които са видни. Всеки от тях е бил в различни роли – администрацията или като министър в други правителства, но те от години не са били част от политиката“, обясни той и подчерта, че фактът, че са били преди години в политическите среди е с цел те веднага да започнат да работят.

„Това са хора с ясна проевропейска ориентация и са в състояние да работят така, че да постигат резултати“, каза още той.

Той увери, че проф. Габровски ще има свобода: „Той ще бъде министър-председател с подкрепата на ГЕРБ.

Стоим с гордо вдигната глава, защото за нас това е единствената реална възможност за изход от политическата криза.

Нашия ангажимент, който поехме към обществото в рамките на предизборната кампания, сме го изпълнили. Проф. Габровски предложи министрите в кабинета”, добави Биков.

Според него целта е министрите да влязат и веднага за заработят, а не да губят време и да се учат тепърва.

“Голямата цел не е правителството да мине, а то да осъществи програмата си.

Габровски и и министрите му са с ясна проевропейска ориентация.

Аз не съм съгласен със сравнението с правителството на Орешарски, защото неговото беше коалиция. А това очевидно не е коалиция”, поясни Биков.

Единственото условие към този проектокабинета било то да преведе България през този сложен момент.

„Няма да ни срещнете нито по лаборатории, нито по коридори да преследваме депутати с предложения и оферти“, каза още Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts