| | | |

Копейкин иска нови избори и заговори за ужас без край

“Какво означава, че е предложен експертен кабинет, останалите кабинети не са ли били експерти?”

Кандидатурата за министър-председател на проф. Николай Габровски и предложения от него проектокабинет са демонстрация на ГЕРБ.

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

“Не коментирам имената в проектокабинета. Ние винаги сме коментирали само политиките.

Кандидатът за министър-председател не е от значение. Важни са политиките, които този проектокабинети иска да спазва. Ние не ги виждаме като национални интереси на България”, каза Костадинов.

Той определи проектокабинета на проф. Габровски като “демонстрация” на ГЕРБ.

“Фактът, че в него липсват ярки лица от структурите на ГЕРБ е доказателство за това нещо”, смята Костадинов.

Той отрече предложения от кандидат министър-председателя експертен кабинет да е възможен. “Няма как да има експертен кабинет, който да е независим политически. Въпреки, че това се опитва да докаже професор Габровски”, смята лидерът на “Възраждане”.

“Решенията, които се взимат в това НС, и амбицията парламентът да излъчи кабинет, който да продължава политиката на това НС, е много по-лоша перспектива, отколкото новите избори”, каза още Костадин Костадинов, който призова другите партии “да стигнат до прозрението, че трябва да следват интересите на своите избиратели, а не интересите на хората, които ги лансират в политическия живот”.

Той отрече да има шанс за съставяне на правителство с третия мандат.

“Ние искаме нови избори. От къде разбрахте, че на хората им е писнало?

Решенията, които в момента се взимат в това Народно събрание (НС) и правителството, което иска да продължи политиката на това НС е много по-лошо от нови избори”, категоричен е той.

“Най-доброто решение са новите избори. По-добре ужасен край на този парламента, отколкото ужас безкрай и след това да се опитваме да влачим някакво зомби-правителство”, заяви Костадинов.

“Едната от политическите формации вече е на ръба за влизане, а подкрепата към “Възраждане” расте. Ако ние имаме по-голям резултат на нови избори ще извършим промяна.

Надяваме се останалите партии да стигнат до прозрението, че трябва да следват интересите на своите избиратели”, каза Костадинов.

“Ние ясно и категорично казваме, че искаме да управляваме и какви са нашите политики. От този кабинет не мога да кажа нито едно име, което ми е харесало, защото всички тези хора ще продължат политиките на статуквото.

По-добре ужасен край, вместо ужас без край”, заключи той.

И заключи: “Този проектокабинет окончателно демаскира българския политически елит”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts