| | | |

Томислав Дончев затапи Виктор Николаев с неудобен въпрос

Кажете ми кои в проектокабинета Габровски са кадри на БСП. Г-н Николаев, вие работили ли сте в друга телевизия? А човек на другата телевизия ли сте?

Този въпрос зададе Томислав Дончев на водещият на Нова ТВ Виктор Николаев, където беше гост.

“Да, работил съм”, отговори честно водещият, визирайки предишните си работодатели – БНТ и бТВ.

“Кажете ми сега и за кадрите на президента, че тази тема ми е много интересна. Поправете ме, ако греша, но Кирил Петков беше служебен министър на Президента и как се докарахме до там, че в момента това да се споменава като нещо лошо.”, недоумява той.

“Не знам кой е агне и кой е вълк. Но аз се уморих да следвам разсъжденията на едни такива “светли умове”, които разсъждават изцяло в теорията на конспирацията”.

Така зам.-лидерът на ГЕРБ Томислав Дончев коментира вчерашната фейсбук публикация на експремиера Кирил Петков във фейсбук с карикатура, в която вълк се показва иззад овчата кожа.

И заяви по повод предстоящото гласуване на проектокабинета, предложен от ГЕРБ и проф. Николай Габровски като номинация за премиер, че ако и този път не се състави правителство, пети поредни предсрочни избори ще са предозиране на демокрацията.

Дончев опита да развенчае тезите, че това било правителство на ДПС:

“Дайте поред да мислим. Кои са представителите на ДПС в кабинета на Габровски. Аз не знам.

Как може да се разсъждава за хората като за някакви крепостни. Значи, щом са работили при някого, до края на живота си трябва да имат клеймо на челото, че са човек на някой си, така ли”, коментира той.

“Всички кандидати за министри са одобрени, подбрани от проф. Николай Габровски. Няма как да пресъздам всичките ни разговори с него, но когато ме е питал, аз съм давал отговор.

Питал ме е за съвет, да, но подборът е негов”, коментира той

И заяви, че ГЕРБ носела цялата отговорност за успеха или провала на такъв кабинет.

“Експертно правителство е опасно, когато не е ясно кой носи политическата отговорност. В случая тя се носи от ГЕРБ-СДС.

Ако човек е само експерт, той не може да свърши никаква политическа работа – политическа, а не партийна”, коментира още Дончев.

В отговор на въпрос, дали няма всички министри да съгласуват действията си с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, неговият заместник в партията коментира:

“Един подобен кабинет трябва да има добра връзка с парламентарната група, а не с лидера. Защото едно работещо правителство ще внася проектозакони, които трябва да се приемат”

Според Дончев не отговарят на истината мненията, че в ГЕРБ “всичко е строева подготовка” и Бойко Борисов диктува какво да се прави във всяка ситуация.

“Утре ще има тест на политическата отговорност. Ако не се случи кабинет утре, ще стане все по-трудно да се случи. Ако няма утре избор 62.5% отиваме на избори”, прогнозира Томислав Дончев.

Той е на мнение, че ако се отиде на пети избори, за по-малко от две години, може да се стигне до “предозиране демокрацията” и някой да реши, че тя се е изчерпала като модел на управление.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts