| | | |

Счепкаха се: Гюров от ПП отправи заплаха към България, Тома Биков го срази: България заприлича на Кирил Петков, а това е травма

Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“ (ПП) заяви, че от партията му няма да подкрепят кабинета на проф. Габровски.

снимка Кадър

Председателят на групата на “Продължаваме Промяната” Андрей Гюров обвини ГЕРБ-СДС и ДПС, че са свалили предишното правителство, а половин милион души са подкрепили ПП на 2 октомври.

Няма да подкрепим предложения кабинет от ГЕРБ. За 2 месеца българските граждани очакваха парламентът и служебното правителство очакваха бюджет, решителни действия в посока истинска и дълбока съдебна реформа и усилия за влизане в Шенген.

Вместо това парламентът се занимаваше с връщането на хартиената бюлетина.

Днес ни предлагате правителство, което не изпълнява най-важното условие – да може да носи политическа отговорност.

Предлага ни се експертен кабинет, но тук няма как да нямаме своите съмнения. Всеки кабинет е политически, защото трябва да бъде издигнат и подкрепен от политически фигури, коментира Андрей Гюров.

Според него проектокабинетът лъха на нафталин от тройната коалиция и от резервната скамейка на ГЕРБ.

Голямата цел, по думите му, са местните избори, за да може задкулисието да запази феодалните си владения.

Той отново реши да се заяде с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, казвайки, че „когато има тежък мач отказвал да излезе на терена“.

Гюров обаче не спря до тук – заяви, че приоритетите на кабинета „Габровски са прекопирани от нашата програма“ – това предизвика бурни реакции в залата.

Все пак депутатите помнят как преди време от ПП изцяло бяха откраднали програма, изготвена от някогашния им коалиционен партньор БСП.

За реплика излезе Тома Биков от ГЕРБ, който каза: „Г-н Гюров, казахте, че завръщането на промяната предстой, но ще го приема като заплаха към цялото българско общество и към всички хора, които са с акъла си.

Осем месеца се излагахме като държава заради вашето правителство. България започна да прилича на Кирил Петков, което е жалко.

Вие сте нашият основен политически опонент, защото не искаме да имаме нищо общо с Вас, нямаме и няма да имаме нищо общо с Вас“.

След изказването му Гюров се оказа в безсилна позиция и дори не пожела реплика.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts