| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! ПП канят Надежда Йорданова за премиер

Надежда Йорданова да е кандидатът за министър-председател на проекта за правителство с втория мандат.

Това обсъждане тече между депутатите от партията, която ще го вземе “Продължаваме промяната”.

След като бе отхвърлено предложението на ГЕРБ-СДС за кабинет, начело с проф. Николай Габровски, предстои мандатът да бъде връчен от Румен Радев на излъчен от ПП кандидат за премиер.

“Промяната” настояват да съставят правителство на малцинството в коалиция единствено с “Демократична България”.

Решението им бе потвърдено с писмо на председателя на парламентарната им група Андрей Гюров до всички останали политически сили в парламента.

С кандидатурата на Надежда Йорданова първо щяло да бъде показано уважение към по-малкия коалиционен партньор, мотивират варианта депутати от “Продължаваме промяната”.

Освен това имали очаквания, че ДБ са по-диалогични от лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев и ще успеят да намерят по-широка подкрепа и правителството на малцинството да бъде избрано, съобщава 24 часа.

Двамата от ПП можело да бъдат атакувани, че са били вече неуспешни кандидати за министър-председател.

Петков бе свален с първия успешен вот на недоверие, а след това принуден от БСП да не се кандидатира за нов мандат. Предложението на Асен Василев пък не събра нужната подкрепа.

Надежда Йорданова в момента е депутат от ДБ. Тя заемаше поста министър на правосъдието в кабинета на Кирил Петков.

Политическата кариера на юристката започва като шеф на кабинета на сегашния лидер на ДБ Христо Иванов, докато бе министър на правосъдието във второто правителство на Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts