| | | |

Неизбраната Миглена Тачева се изгаври с Бойкикиев: На Христо Иванов юридическия стаж бил по правене ….

Виждах в себе си този двигател, който можеше да извади напред онова, което се повтаря във всички идеи за правосъдна реформа. Участвала съм в правенето на конституционна реформа и знам как може да се постигне това.

Това каза Миглена Тачева, която беше предложена за зам. министър-председател по обществен ред и сигурност и министър на правосъдието в кабинета „Габровски“, цитирана от bTV.

снимка Кадър

Днес кабинетът на Николай Габровски не събра подкрепа от мнозинството в пленарната зала.

Тачева каза, че разочарование е силна дума, но според нея „се пропусна един от възможните конституционно уредени шансове за българските граждани“.

Тя каза, че е запозната с идеите на ДБ, БСП и ГЕРБ за провеждане на съдебна реформа. По думите й някои от тях не са дали шанс на истинската реформа в правосъдието да се случи.

„Една закачка към г-н Христо Иванов, за да разведря обстановката от днешния ден. Някъде прочетох, че неговият юридически стаж бил по правене на съдебна реформа. Имаше шанс да започне с истински юридически стаж.

Пожелавам на всички светли празници и бъдете здрави“, каза още Миглена Тачева.

„Снощи гледах пореден тъжен репортаж за г-н Стефан Стефанов от село Бутан, бит и ограбен. За българския гражданин е важно да направим справедливо качествено правосъдие в разумен срок, а не само да прокламираме слоган „съдебна реформа“, допълни тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts