| | | |

Бойко, който отрупа Бойко с призовки, сега го е страх да не си издаде тайните за “Хемус” и бяга от призовкаря

Особената връзка между Рашков и Борисов или ще приключи в съда през януари-февруари, или ще е до последната дума на единия от двамата


Бойко Рашков и Бойко Борисов са в особена и опасна връзка, в която и двамата искат да изяснят на публиката своята роля, но все не успяват.

Вече половин месец бившият вътрешен министър и настоящ депутат от “Продължаваме промяната” отказва да се яви в прокуратурата, за да разкрие какво знае за парите за магистрала “Хемус”.

И в четвъртък даде цветно обяснение защо бяга и отказва на призовкаря. Намеси прокуратурата и Иван Гешев, вмъквайки ги в “пъклен” план.

Както е известно, ГЕРБ води съдебно дело срещу Рашков заради изказвания на министъра на Кирил Петков по темата “Хемус” и чували с пари, които отивали към тайни каси на партията.

Искът към депутата от “Промяната” е на стойност 100 хиляди лева.

Рашков обаче заподозря, че ако получи и отиде с призовката на разпит в прокуратурата, която, води проверка за лотове 7,8 и 9, то Борисов тутакси ще научи от Гешев тайните козове на бившия вътрешен министър

И така последният може да загуби гражданското дело срещу себе си и да му се наложи да плати 100 хиляди лева.

С гневно обяснение в кулоарите на парламента в четвъртък МВР шефът в кабинета “Петков” потвърди, че конфликтът му с бившия премиер, който стигна връхна точка с ареста на Борисов, не се е спихнал ни най-малко, откакто Рашков не е във властта. Напротив.

В края на ноември в телевизионно интервю депутатът от “Продължаваме промяната” обяви, че е готов да предостави и документи за “Хемус”.

И тъй като има досъдебно производство за това, от прокуратурата обещаха да го извикат, за да разкаже какво знае по темата. Дори преди дни се очакваше да се яви на ул. “Черковна” 90.

Оказа се обаче, че Рашков, който е доцент по наказателен процес, отказал да получи призовката, когато на 2 декември опитали да му я връчат.

Затова и от държавното обвинение му напомниха, че всеки гражданин е длъжен да се яви, когато бъде призован. Ако не, може да бъде глобен до 2000 лв.

Макар и юрист, Рашков не мисли като редови гражданин

“Очевидно Борисов чрез Гешев се опитва да разбере какво знам аз и какво бих могъл да изложа в делото срещу мен, което води ГЕРБ в Софийския градски съд и е насрочено за януари-февруари”, обясни в парламентарните кулоари.

И отново заговори за милионите в нощното шкафче на бившия премиер, къщата в Барселона…

Очевидно за Рашков е също толкова важно и да се изясни коя е Мата Хари – както Борисов описа силуета на жената от премиерската резиденция в “Бояна”.

Рашков предлага обратния ред – първо да се изясни всичко това и после той ще си вземе призовката за “Хемус”.

Откъм феновете на Борисов през всички тези месеци напомнят за 19-те имота на юриста Бойко Рашков и необичайния следбрачен договор между него и съпругата му, при който се разделя внушителното имущество.

Конфликтът между двамата мъже стигна дотам, че преди месеци адашът му Борисов призна, че си намразил името покрай Рашков

Откакто бившият следовател влезе в монолитната сграда на МВР на ул. “6 септември” в София, след като президентът го върна в голямата игра, той основно се съсредоточи върху персоните на лидера на ГЕРБ и главния прокурор.

И тъй като това стана в разгара на войната на държавния глава с обвинител №1 и със сваления премиер, бе естествено Рашков като човек от президентския екип да припознае точно тези две фигури като основни врагове.

И заваляха едни призовки към “Банкя”.

Борисов бе викан на разпит през юли миналата година в националната полиция по сигнал, че е заплашил бизнесмен, че може да го… изяде в буквалния смисъл. И по друг сигнал, че ухажвал тенисистката Сесил Каратанчева, докато била непълнолетна.

После Борисов отиде на разпит през декември по сигнал на БОЕЦ, че е изнудвал обвиняемия бизнесмен Васил Божков.

Съдът обяви и среднощния арест на бившия премиер, неговия пиар и ексфинансовия министър за незаконен.

Рашков обаче се зарече да доведе докрай темата за пачките и кюлчетата, но и това не стана.

Всъщност Борисов вече беше викан да дава обяснения за снимките с пачките по проверка, която водеше прокуратурата. Но и това не беше достатъчно за Рашков.

“Ние не знаем той дали е разпитван, или не е, какво е казал. Той не е разпитван при предишната проверка, която прокуратурата е отказала да довърши”, беше обяснението на бившия министър.

В края на миналата година в интервю за “24 часа” Борисов бе питан: “Притеснявате ли се, че Рашков някоя сутрин ще ви арестува в Банкя?”

“Като направи това, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл.”

В това интервю Борисов казва, че партията му няма нищо общо с изтеглените и изпрани 53 милиона лева от АМ “Хемус” и че прокуратурата е пазител на демокрацията при наличието на Бойко Рашков

Освен това бившият премиер отрича да е разполагал с кюлчета злато в нощното си шкафче.

Очевидно горещата връзка между двамата ще продължи и през 2023 г.

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts