| | | |

Денков врещи с изказване: Асен Василев е топексперт по финанси, Кирил Петков е прекрасен експерт в иновациите

“С колегите от ПП и ДБ смятаме, че този парламент започна с два фалстарта и ще се опитаме да го рестартираме.

Вместо да стартираме с най-важните проблеми за хората, които трябваше да се приемат за хората, ние започнахме с Изборния кодекс. Отделихме много време и енергия, а крайния резултат както виждаме не е добър, затова се наложи и вето.

Затова е важно как да подреждаме дневния ред на парламента и с какво се занимава той”.

Аз уважавам личността на проф. Габровски, но кабинетът му нито беше експертен, нито беше независим.

Ако проследихте дискусията, единствената подкрепа беше получена от ДПС. Кабинетът нито беше експертен, нито беше независим от ГЕРБ, аз познавам хората и състава достатъчно добре, нито всъщност тезата, че експертен кабинет трябва да управлява България беше убедителна.

Така че идеята ни е да се опитаме да рестартираме този процес”, каза Денков.

Това коментира пред bTV бившият министър на образованието и номиниран за министър-председател от ПП акад. Николай Денков.

“Нормално е 1-вата дискусия да бъде не за личности, а за политики. Ние трябва да видим кои са темите и точките, с които всички сме съгласни и да се обединим около тях”, каза той.

“Ние трябва да имаме и експерти и политически ангажирани лица, за които партиите да носят отговорност”, категоричен е Денков.

“За сега разговорите ни с ДБ са много успешни. Важно е правилно да поставим фазите.

Днес изпратих покани до всички партии, за да видим кои са общите ни цели, как можем да ги изпълним.

Със сигурност очаквам професионалисти, експерти с политически профил, които да участват в Правителството.

Аз очаквам Асен Василев, който е топексперт по финанси, да се появи в кабинета, но това зависи от него и желанието му. Същото се отнася и за Кирил Петков, който е прекрасен експерт в иновациите”, каза кандидатът за премиер.

“1-во ще говорим за политики и после как ще бъде получена подкрепа. Ще видим освен ДБ можем да се срещнем и с други партии, това ще се разбере в хода на разговорите.”, коментира той.

“Моите очаквания са, че ако се види, че вървим в правилната посока, ще имаме време. Аз се стремя да съм реалист. Шансът да съставим кабинет е малък, но трябва да направим всичко възможно да го реализираме.

Днес се пошегувах с Василев, че пренасяме МОЛ-а в НС.”, каза Денков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts