| | | | |

Извънредно: Прокурори викат Рашков за разпитат, може да му пратят и полиция

Прокуратурата призова Бойко Рашков на разпит за във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от държавното обвинение.

“СГП извърши действия по призоваването на г-н Бойко Рашков съгласно установения в закона ред, за да даде сведение относно това каква информация му е известна за движението, местонахождението и ползването на паричните средства,

кога и по какъв начин същата му е станала известна с оглед нейната проверка, както и относно всички други обстоятелства, които евентуално са му известни и които могат да имат значение по отделени материали от делото „Хемус“ относно договарянето и изграждането на лотове 7, 8 и 9 на автомагистрала „Хемус“.

Това е единственият начин, според българските закони, известните на г-н Рашков факти да бъдат предоставени на компетентните държавни власти, за да се постигне правилно прилагане на закона.

СГП напомня, че явяването на г-н Рашков пред прокурора и даването на сведения е негово законово задължение, каквото има и всеки друг български гражданин, съгласно Конституцията и законите на страната, че

всеки български гражданин е длъжен да съдейства за разкриване на обективната истина, че е длъжен да се яви, когато бъде призован и да изложи всичко, което му е известно, съгласно следните разпоредби:

Съгласно чл. 58, ал. 1 от Конституцията на Република България (КРБ), всеки български гражданин е длъжен да спазва и изпълнява Конституцията и законите.

СГП призовава политиците да спазват установения законов ред в Република България.

СГП ще предприеме всички законови мерки, за да призове г-н Рашков и при неизпълнение на прокурорските разпореждания, ще бъдат наложени санкциите, предвидени в закона.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts