| | | | |

Гешев: Паравоенният “опълченски” съюз прокарва руски интереси

Дейността на Военен съюз – Българско народно опълчение “Шипка” е притеснителна за националната ни сигурност и е свързана с прокарване на “зловредно руско влияние” в България

Това каза във Велико Търново главният прокурор Иван Гешев.

Софийска градска прокуратура се е самосезирала и са възложили проверка на ДАНС с оглед евентуално събиране на данни за престъпления против републиката.

“Става въпрос за предположения за дейност, която противоречи не само с българското законодателство и Конституция.

Да кажа накратко – дейност, която даже защитава чужди национални интереси. Това поне ми е известно на мен”, коментира Гешев.

Главният прокурор предположи, че са имали и други сигнали срещу паравоенната организация.

При предишния главен прокурор са правени други проверки и е направено искане да се заличи регистрацията на това сдружение, спомни си Иван Гешев.

“Ние в момента сме част от европейското семейство, защитаваме интересите на ЕС и на нашите евроатлантически партньори, не можем да допуснем зловредно руско влияние в България и съответни действия, които уронват националния интерес и този на нашите евроатлантически партньори”, допълни главният прокурор.

Той определи действията на паравоенната огранизация “Шипка” като притеснителни за българската национална сигурност и интересите на европейското семейство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts