| | | |

Какво каза НаТка: Не можехме да подкрепим правителство на ГЕРБ, но сега те да оставят сръдните и да подкрепят ПП

Нека да оставим сръдните и поведението на обидени деца и да започнем да говорим и да търсим точките на пресичане.

Част от министрите не бива да са лидери на формации.

Това каза Надежда Йорданова от “Демократична България” по БНТ.

Тя очаква срещата в 11,30 часа с номинирания за премиер от “Продължаваме промяната” акад. Николай Денков.

“ДБ счита, че първо трябва да бъдат поставени задачите и след това да се търсят хора, които да ги реализират.

Какви са приоритетите на ДБ – съдебна реформа, Шенген, еврозона и ясни стъпки за енергийна независимост и засилване в сферата на сигурността. Специално за българската армия, Йорданова каза, че от ДБ имат конкретни мерки

.ДБ ще настоява да бъде включена съдебната реформа и модернизацията на страната, много ясни и амбициозни стъпки за отстояване на независимостта на България”, каза Надежда Йорданова.

Според нея ДБ от месеци е заявявала, че не може да подкрепи правителство на ГЕРБ без промяна в правосъдната система.

Управлението трябва да бъде формирано около ясни национални задачи и приоритети – реформата в прокуратурата липсва”, каза още Надежда Йорданова.

Тя допълни, че към настоящия момент не се обсъжда трети мандат. Разговор можело да се води след като бъде изчерпан вторият. Крайно време е да осъзнаем, че всяко решение носи със себе си отговорност, допълни Йорданова.

Бившият правосъден министър обяви и, че не се е изненадала от ветото на Румен Радев относно промените в Изборния кодекс и хартиената бюлетина. Но Йорданова беше категорична, че в правна комисия не е чула нито един правен аргумент срещу ветото, а то вече падна там.

“Надявам се колегите да преосмислят позициите си и да почнат да говорят с ясни аргументи”, каза тя. И добави, че според нея истинската цел е да бъдат зачеркнати изцяло машините.

Същевременно Йорданова подчерта, че ДБ не е подкрепила ГЕРБ за правителство, защото от ГЕРБ така и не са убедили, че се борят за основна евроатлантическа ценност – върховенството на закона.

И от ГЕРБ казаха, че за това трябва работеща прокуратура – с Иван Гешев работеща прокуратура няма, категорична беше Йорданова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts