| | | |

Рашков шикалкави: Не се харесвам на Гешев и прокуратурата е решила да ме засегне

Това са спекулации, което чухме от Гешев, който в момента и както винаги с охота приглася на ПП ГЕРБ. ГЕРБ го постави на поста, той все още се чувства задължен заради това, както и неговият предшественик.

Това каза в интервю за „Лице в лице” по бТВ депутатът от „Продължаваме промяната” Бойко Ращков.

“Някои от ръководството на ПП ГЕРБ не се нуждаят от имунитет, защото си имат главен прокурор.

На мен не ми е известно да има наказателно производство, по което да имам качеството на свидетел.

В публичното пространство се тиражира, че свидетел отказва да съдейства на Прокуратурата, Извършва се проверка по нещо, което съм казал по една телевизия”, уточни той.

Преди повече от 5-6 месеца посетих градската прокуратура и казах, каквото имам да казвам по този въпрос”, това заяви бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Припомняме, че вчера от прокуратурата обявиха, че Рашков отказва да се яви на разпит и не отговаря на призовките, които му изпращат. Той бе призован на разпит във връзка с преписка за лотовете на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от държавното обвинение..

“Прокуратурата чрез изказването на главния прокурор продължава да твърди, че няма никой над закона и всеки трябва да го спазва.

Лично аз съм съдействал в най-голяма степен за разкриването на онези обстоятелства, които са от значение за АМ „Хемус”, коментира още Бойко Рашков.

Той добави, че пари са дадени, а магистрала не е строена.

“Няма обективни причини за това. Строила се е с пороци, без план, без проекти, без разрешение, без нищо.

Гешев трябва да е примерът как се спазва законът и е трябвало своевременно да започне разследване. Той няма смелостта и куража да разследва своите благодетели от ГЕРБ – може би това е причината”, смята Рашков.

“Прокуратурата в нашата страна играе политическа роля в последните години. Опитват се да засегнат един човек от политическа партия, която не се харесва на главния прокурор”, каза още Рашков пред бТВ.

“Ако господин главният прокурор е наистина на мястото си, къде беше той и защо не разследваше безобразията на ГЕРБ във връзка с АМ “Хемус”?”, коментира бившият вътрешен министър.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts