| | | |

Хитрец Атанасов се опитва да изкуши БСП да се откаже от хартиената бюлетина

Има излъчен кандидат за премиер. Днес има среща в парламента, ще чуем как ще бъдат събрани останалите гласове.

Това заяви Атанас Атанасов от “Демократична България” в ефира на Нова телевизия.

Относно ГЕРБ, Атанасов коментира:

„Те бяха разочаровани, че ПП не са отишли на среща с тях. Това беше тактическа грешка на ПП.

Сега да ги питам ГЕРБ, след като те по този начин оценяваха поведението на ПП, защо вчера не дойдоха на Председателски съвет”, каза Атанасов.

Що се отнася до втория мандат, той заяви, че шансовите не са много добри, но трябва да се опита.

“Разчитам на г-н Денков, той е един умен човек, мек и диалогичен. Разчитам, че той има план. България, за да се движи напред, трябва да се движи от реформаторските сили, а не от реставраторските”, заяви той.

Що се отнася до машинното гласуване и хартиената бюлетина, то той заяви, че все едно някой прави подготовка за подмяна на изборите.

По думите му темата с Изборния кодекс е много важна, но той е притеснен от действията на хартиената коалиция.

„Опасявам се, че се подготвя фалшификация“, каза той.

Попитан спъва ли това съставянето на правителство, Атанасов отговори, че те са политици и трябва да се отговори на очакванията на хората, които искат да се спре с политическата криза и да име правителство, да има стабилност.

„Някой от тези ограничения трябва да бъдат заобиколени. Би могло сега да се загърби темата за Изборния кодекс. И ако се направи правителство, в по-спокойно обстановка, да се направи нов опит за промени в Изборния кодекс“, каза той.

“Около 80% от българите искат стабилност и предотвратяване на политическата криза, а не избори. Политиците трябва да пренебрегнем някои неща, за да може да се създаде стабилно правителство.

В политиката има принцип – подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси. Ще обсъдим с колегите съвместно как да се подходи спрямо останалите политически сили”, каза още той.

“Това, което ме притеснява и го казвам като човек с опит, е че имам чувство, че в тази пленарна зала прехвърчат светкавици, толкова много злоба се лее от различните страни, а сме изпратени там, за да вършим работа. Злобата е тежко контрапродуктивна”, заяви Атанасов.

Попитан какво ще правят, ако получат третия мандат, той заяви, че не може да се сложи каруцата пред коня и не трябва да се отива толкова напред.

“Сега говорим за втория мандат. Ако получим мандат – ще търсим подкрепа, каза Атанас Атанасов.

Ако се стигне до трети мандат, Атанасов предполага, че той ще отиде в ДПС. По думите му ДПС са имали сериозно кадруване в кабинета “Габровски”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts