| | | |

Мартин Димитров (ДБ): Служебният кабинет не се справя

„Служебният кабинет на президента не се справя. Той допуска все повече слабости. България има нужда от редовно правителство“

Това заяви депутатът от „Демократична България“ Мартин Димитров в ефира на „Офанзива“ по NOVA NEWS.

Личността на Николай Денков заслужава уважение, посочи той. В момента се синхронизират политики, от ДБ ще поставят на масата на разговорите техните приоритети, каза Димитров.

Важно е да е ясно кой какво подкрепя и кой какво не подкрепя, каза депутатът.

Връщането на хартиената бюлетина е огромна политическа грешка и ще има своята цена, бе категоричен той.

Когато се определят общи приоритети те зависят от мандатоносителя, заяви той.

По повод кабинет на втория мандат той каза, че до сега не е имало разговори за персонален състав. Когато приключат разговорите за политиките и приоритети – тогава ще бъде обсъден и състава на кабинета, каза той.

Различията с БСП са сериозни, каза Димитров и допълни, че от ДБ няма да отстъпят от приоритетите, които са заложили, сред които е позицията за Украйна.

От ДБ са категорични, че няма да отстъпят от съдебната реформа, защото това е важно за бъдещето на България и за приемането в Шенген, каза той.

По повод социалните политики Димитров каза, че е важно да се осъществи таргетирано подпомагане и че не може да се прави социална политика за милиони хора, и да се разпиляват пари.

По негови думи тази политика трябва да е тясно насочена към най-бедните. „Този десен подход е много по-адекватен“, посочи той.

„Не трябва да има спекулации, няма да се стигне за затваряне на предприятия и компании в България“, каза той по повод твърдението, че „Лукойл“ може да затвори.

„Продължава износът за Украйна, ограниченията важат само за руския петрол. Ако компанията работи с неруски петрол няма ограничения“, заяви Димитров.

Димитров каза, че проблемът в кабинета „Габровски“ е бил, че не са били поети категорични ангажименти за ключовите реформи.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts