| | | |

Калоян Методиев станал свидетел на театър между ГЕРБ и ПП

Има шансове за третия мандат, ако се стигне до осъзнаване на първата и втората политическа сила, особено от страна на ГЕРБ, които започват да прекаляват с този съюз с Радев. Все пак трябва да се помисли и за държавата.

Това заяви в сутрешния блок на bTV политологът Калоян Методиев.

Той изрази мнение, че страната в момента е дебалансирана, а служебното правителство злоупотребява с властта и води само до проблеми.

Радев и ГЕРБ са в съюз, за да унищожат ПП. Няма друга страна в Европа, в която да има служебен кабинет в Конституцията.

Свидетели сме на един театър между първата и втората политическа сила в парламента. Каквото стана с първия мандат, това ще стане и с втория мандат за съставяне на правителство – нямат шансове.

Той не приема опита на ГЕРБ за съставяне на правителство за реален и добронамерен, като нито приема и това, което прави в момента “Продължаваме промяната” с номинацията на акад. Николай Денков за кандидат за премиер.

Методиев посочи, че партиите могат да намерят теми, за които да гласуват заедно, но и за такива, които да се изпокара. Той даде пример, че енергетиката станала като гарсониера от 1996 година.

Целта на президента е да управлява максимално дълго със служебни кабинети и със своята кохорта в държава, която се намира в полуразпад, коментира Методиев.

По думите му, ако Радев предпочита да не се формира редовен кабинет, най-вероятно ще даде третия мандат на БСП, защото “там пипа вътрешната опозиция”.

Нещата се проектират в момента от президентската институция с идеята да няма стабилност и да се отдалечаваме от европейския модел, който включва силни политически партии.

Радев и кохортата му са го ударили през просото, вече са се самозабравили. Окопаването във властта е много сериозно, добави още Методиев.

Методиев смята, че единствената цел на президента е да управлява дълго със служебни кабинета – без перспектива за Шенген, без перспектива за Еврозоната и без перспектива за социална политика.

С това протакане на мандатите може да отидем и до местните избори.

В заключение отбеляза, че данъчните проверки срещу него и съпругата му продължават и очаква те да се проточат още дълго

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts