| | | |

Крум Кацамунски: Всичко за котето е лъжа, оказва ми се психологически натиск

Аз съм член на БСП. Нямам никакво намерение да бъда член на каквато и да е друга партия. За мен такъв въпрос не стои.

Това каза министърът на правосъдието в служебния кабинет Крум Зарков в ефира на Нова телевизия, попитан възможно ли е в някакъв момента да се появи президентска партия и той да е нейно лице.

„Не съм се отказал да се кандидатирам за лидер на БСП. Партията има нужда от промяна и аз съм готов да съдействам за нея“, заяви той.

Относно призива на Кирил Добрев за революция в партията, за да има промяна, Зарков каза, че БСП ще намери сили да се обнови и няма нужда от революция.

“Не съм загубил вяра, че моята партия може да го направи”, каза той. „За мен обновлението на БСП е условие без което не може преди обединението на левицата“, категоричен бе Зарков.

21 януари догодина е най-ранната дата, на която може да има антикорупционно законодателство.

Aко няма стабилно мнозинство и правителство, шансовете за приемането на подобен закон намаляват.

“Никой не е над закона. Върховенството на закона е, че всички са подчинени и никой не е над него.

В този смисъл антикорупционното законодателство има за цел да фиксира един отдавнашен проблем. Разследването не къде да е, а по високите етажи на властта.

Онези хора, които биха могли за влияят поне формално на разследването.

Такъв закон бихме могли да имаме най-рано на 21 януари, след като депутатите взеха решение предложенията между първо и второ четене да продължат дотогава”, коментира той въпроса кога в България ще има действащо антикорупционно законодателство, което нито да е „нечия бухалка, нито чадър”.

По думите му ако няма стабилно мнозинство и правителство – шансът тези закони да бъдат приети тези закони намалява.

„Бяха приети два закона, но те бяха гласувани на 7 декември. Минаха 14 дни, през което време можеше да се работи. Сега се дават още три седмици време. Само по себе си това не е драматично, но не е и добър знак.

Приемам го като отстъпление от заявката на парламентарните сили, че проектите по Плана за възстановяване ще имат приоритет.

Явно това не е така, защото НС обсъжда други закони, а един антикорупционен закон по Плана вече беше отхвърлен”, подчерта правосъдният министър.

Той бе помолен да изясни и коментира защо на министър му се налага да обяснява във фейсбук наранявал ли е съседско коте.

“Казвам първо, че не е вярно. Обратно – със съпругата ми и с децата спасихме коте наскоро и го гледаме още. Но това е такъв тип психологически натиск, какъвто се оказва. Когато някой се заеме със сериозни реформи, това са част от последиците”, каза Зарков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts