| | | |

Какви са тези хора от ПП да поставят условия. А останалите политически сили трябва да ги приемат, може да го направят, ако са в много тежък махмурлук

Какво ще стане, ако всички гласуват с бюлетина, а последният с машина, тогава неговия вот ще бъде явен, и обратно.

Каквото и да направите, винаги има риск. Затова секционната комисия, трябва да гласува последна и така ще запази тайната на вота на последния.

снимка Архив

Това коментира проф. Пламен Киров по БНТ.

Забележките на президента не са дотам сериозни, за да им се обърне внимание, смята той по отношение на ветото на Изборния кодекс, което наложи държавният глава.

Според него имало два проблема при даването на оръжие за Украйна. Това споразумение давало възможност правителството да дописва списъка, но анексите нямало да бъдат ратифицирани.

Вторият проблем е, че конституцията изисквала военните договори задължително да се ратифицират.

“Каква публичност има, когато ратифицирате със закон от едно изречение. А в споразумението виждате едни текстове, които са обявени за секретни. Защо са обявени за секретни?”, попита той. Състоянието на българската армия ще се разкрие, ако им дадем цялото въоръжение, смята проф. Киров.

Според него украинският посланик поискал конкретни неща, защото знаел от “един български политик , който си призна в ефир какво можем да им дадем”.

Проф. Киров попита дали прокуратурата се е задействала по отношение на този политик, защото той бил осъществил състава на шпионство от Наказателния кодекс.

“Не е редно да се предоставя това време, то за нищо не се използва. Времето, което се даде на ГЕРБ трябваше да се използва и от втората сила. Приказки за наивници са, че трябва да се осигури време”.

Това пък каза проф. Киров по отношение на времето, което се дава на втората политическа сила “Продължаваме промяната” до получаване на мандата.

Разговорите започват още в изборния ден. Пет минути след изборния ден е ясно, добави конституционалистът.

Разбирам президента в тази сложна ситуация, добави той. И още:

Излиза, че кретаме в тази процедура, защото посред зима не можело да се правят избори. Ако се наложи, ще ги правим посред лято и посред зима, ако трябва и на Нова година.

Вторият опит ще завърши с неуспех. Какви са тези хора да поставят условия. А останалите политически сили трябва да ги приемат, може да го направят, ако са в много тежък махмурлук.

Той не подмна и акад. Николай Денков, който е кандидата на Проманата за премиер.

Според проф. Киров това бил най-неуспешния образователен министър. Проф. Киров му “ял попарата като преподавател”.

Третият мандат най-вероятно ще бъде на “Български възход”, прогнозира още той. С разтягане на процедурата давама възможност на едно посолство да се ориентира, добави юристът.

Той смята, че третата сила не бива да бави проучвателния мандат повече от седем дни.

Ние сме в класическа конституционна криза – КС е с непълен състав, двама съдии не са избрани. Да не говорим за ВСС, Инспектората, за главния инспектор.

Не трябва да се маха фигурата на служебното правителство, ако нямаше такова, щеше да управлява правителството на Кирил Петков, което е първото правителство, паднало с вот на недоверие, заключи юристът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts