| | |

Пореден руски олигарх срещна смъртта по мистериозен начин

Още един руски олигарх срещна смъртта по мистериозен начин. Броят на жертвите сред руския елит продължава да расте на фона на войната на Владимир Путин в Украйна.

Дмитрий Зеленов, който е имотен магнат, е починал на 9 декември в град Антиб на френската Ривиера.

50-годишният олигарх бил на вечеря с приятели, когато започнал да се чувства зле и паднал надолу по стълбите, получавайки сериозни наранявания на главата, според руския новинарски сайт Baza и френския Var Matin.

Зеленов бил откаран по спешност в болница, но лекарите не успели да го спасят, а смъртта му е потвърдена от прокурора в близката община Грас на следващия ден.

Според Telegram канала на Baza Зеленов е претърпял операция, свързана с неразкрити сърдечни проблеми в седмиците преди смъртта му, въпреки че не е предоставена допълнителна информация.

Зеленов беше съосновател на Don-Stroy – компания, която някога бе една от най-значимите империи за инвестиции и развитие на недвижими имоти в Москва.

Създавайки Don-Stroy през 1994 г. малко след разпадането на Съветския съюз, Зеленов бързо натрупа състояние и редовно фигурираше в списъка на Forbes за най-богатите руснаци до 2008 г., когато финансовата криза доведе до значителни финансови загуби за Don-Story.

Обстоятелствата около смъртта на имотния магнат са удивително сходни с тези на Анатолий Геращенко – бивш ръководител на Московския авиационен институт (MAI), за когото се твърди, че е паднал по стълбите в централата на института в руската столица през септември.

“На 21 септември 2022 г. в резултат на злополука почина Анатолий Николаевич Геращенко, доктор на техническите науки, професор, съветник на ректора на Московския авиационен институт”, съобщиха от пресслужбата на организацията. “Това е колосална загуба за МАИ и научно-педагогическата общност.”

MAI е един от водещите научноизследователски университети в Русия, отговорен за развитието на аерокосмическата технология и е тясно свързан с Министерството на отбраната на Путин.

Източник Днес.бг

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts