| | | | |

Правителството на “Продължаваме Промяната” нанесе на София щети за над 1,2 млрд. лв.

Правителството на “Продължаваме Промяната” нанесе на София щети за над 1,2 млрд. лв. – само защото сме от различни партии. Но всъщност наказаха софиянци и аз не разбирам подобно безотговорно поведение.

Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в ефира на БНТ.

снимка Архив

По тяхно време не беше включено в Плана за възстановяване строителството на метрото до “Слатина” и проектите за канализация на северните райони за общо над 600 млн.лева, поясни той и добави:

Отделно бяха и проблемите с градския транспорт – във време на тежка криза за транспорта в цяла Европа, когато всички правителства подпомагаха обществения транспорт, ние получихме от кабинета на “Продължаваме промяната” опит за звучен шамар – отказ да си свършат работата и “безценни” съвети – да вдигнем цената на билетчето и да орежем линиите.

Категоричната ми позиция е, че политическият реваншизъм никога не работи за доброто на гражданите. И е крайно време политиците да го осъзнаят, заяви Георгиев.

Шефът на СОС обяви и постиженията на Столичната община през 2022 и начерта целите за 2023 г.

В София дигиталната революция вече е факт – от началото на следващата година хартиеният билет отива в историята. Данните показват, че в края на октомври близо 6 млн. пътувания в градския транспорт за около година и два месеца са купени с дигитални билети.

През новата 2023 ще има нови възможности за гражданите, както за плащане, така и за пътуване – билетите за прекачване 30+ и 60+, каза в заключение Георгиев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts