| | | |

СКАНДАЛ В НС: Депутат от БСП вбеси Калина Константинова

Грозни обръщения и дълги процедури по реплики и дуплики обхванаха предколедно депутатите по време на дебатите по ветото на президента Румен Радев заради връщането на хартиените бюлетини и смесения вот от местните избори догодина.

Бившите министри Божидар Божанов и Калина Константинова влязоха в остър спор с колегата им от БСП Петър Кънев, известен като управляващ една от най-големите фирми за полиграфия в страната “Демакс” АД.

снимка Кадър

Обръщение от него, отправено към двамата ексуправляващи с “юноша” и “девойката Калинчето”, повдигна градуса на напрежението в залата. И Калина Константинова не издържа:

“Нямаме интимни отношения с г-н Кънев, за да ме нарича “Калинчето”, ядоса се бившето вице на Кирил Петков от “Продължаваме промяната”, а Божанов – депутат от ДБ, го скастри, че трябвало малко да обере възторжеността си по хартията.

Ето коя реплика ядоса Константинова:

“Една девойка от парламентарна група и един колега ме занимаваха как е адски сложно да се направи ролка за машинното гласуване със специализирана хартия, след което в една от парламентарните комисии е пратила специално писмо до БНБ, в което манипулативно ги е питала: “А как ще се произведе тая хартия”.

Първо, въобще не става въпрос за хартия с воден знак, а за термотрансферна хартия.

Второ, да, минимум 6 до 8 месеца отнема изработването на специализирана хартия с воден знак.

Трето, искам да ви попитам, какъв воден знак има досегашната бюлетина? Никакъв. Най-обикновена офсетова хартия, но не за принтери и ксерокси. На нея обаче има отпечатани специални защити, които само БНБ знае какви са”.

Кънев обясни и какво представлява термотрансферната хартия, както и какво количество от нея ще е необходимо – и изчисли наум около 2-3 тона.

“Аз не ви се меся в айтитата. И Вие, и Калинчето сте много големи специалисти. Питайте, просто питайте, това ви беше проблемът и на управлението”, избълва Демакса, след което дойде и личното обяснение от Константинова, че няма право да изрича подобни обръщения.

Тя призова председателстващият заседанието Йордан Цонев да не допуска сексистки изказвания от трибуната.

Депутатката от ПП намекна и че самият социалист може да се намира в конфликт на интереси, когато става въпрос за хартията при избори, предвид фирмата, която е основал.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts