| | | |

Димитър Манолов се закани: Протести и през 2023 година!

„И през 2023 г. ще има протести.

Едната причина е затварянето на мини „Марица Изток” – това са ангажименти, които сами си налагаме. Защо – не е ясно?”, запита и си отговори Димитър Манолов – президент на КТ „Подкрепа”, в интервюто на „Твоят ден”.

„Тези ангажименти се поемат в нарушение на законодателството. Защо правораздавателните органи не са се намесили?”, запита той.

“И за доходите ще протестират синдикатите”, каза лидерът на КТ „Подкрепа”.

“Увеличението на цените подгони процесите на инфлацията, хората няма как да не се безпокоят от това,” уточни той.

„Опасявам се за либерализацията на цените на тока”, каза той и предвиди, че това също е тема, която може да изведе хората на улицата.

Относно Плана за възстановяване и устойчивост, Манолов каза:

Едни хора поименно в България очакват парите по ПВУ. Тези пари до нас и до вас няма да достигнат, каза Манолов.

Идеята на просмукването – когато един от горе вземе парите, те ще стигнат до долу, не е вярна, няма да достигнат до нас, добави той.

„Притесняват ме кризите, които се натрупаха в енергетиката. Някакви хора, за да вземат някакви пари, са на път да закрият вътрешната енергетика и идеята да бъде подменено на един от ядрените реактори на АЕЦ „Козлодуй”, каза Манолов.

Той заяви и още едно значимо притеснение: Едно от условията за съхраняване на отработеното ядрено гориво от Русия е, че някой ден те ще ни го върнат. Това ужасно ме притеснява.

„Няма за какво да се ядосваме, ако ПВУ не успее. Не България, едни конкретни хора от България – тях ги стяга обувката.

Тази година българската енергетика е произвела печалба равна на парите по ПВУ. Историята със затварянето на реакторите на АЕЦ „Козлодуй” и смешното обезщетение се повтаря едно към едно”, прогнозира Манолов.

Относно действията на 48-ия парламент, той заяви:

Нещата, които вършат в пленарна зала, се отразяват най-често негативно. Не се знае кое е мнозинството, коя е неговата воля. Всеки ден се правят някакви мнозинства по различни казуси. Конфигурациите се променят.

„Не съм сигурен, че идеята да имаме правителство на всяка цена, е добра идея”, обяви синдикалистът.

„В парламента се появиха някакви народни представители, които се оказаха врагове на бедните хора”, каза той по повод споровете за повишаването на минималната работна заплата (МРЗ).

„Когато се повиши МРЗ, тя избутва нагоре и останалите части. Това е логиката на повишаването на всички доходи през МРЗ. Най-сериозният инструмент се ползва в синдикални организации и подписани колективни трудови договори”, допълни Димитър Манолов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts