| | | |

Германците в шок от съвети на политици как да пестят от отопление

Ръководителят на германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц заяви, че използва истински свещи като украса за коледната елха. Според него “само това естествено повишава температурата в помещението”.

“В такава ситуация трябва да сме много по-внимателни и да мислим откъде можем да пестим енергия. Намалих температурата, както на апартамента в Берлин, така и на къщата ни в Арнсберг и отоплявам само онези стаи, които действително се използват”, каза политикът пред Die Welt.

Много от читателите на изданието останаха шокирани:

“Шокиран съм от нелепото предложение за отопление с много свещи на закрито!

Това увеличава риска от пожар, нивото на въглероден диоксид, дела на частиците сажди и много други! Да не говорим, че ниската температура в стаята причинява мухъл по стените!”, възмущава се един от тях.

“Е, да, когато дървото изгори, ще бъде още по-топло“, подиграва се друг потребител в коментарите към статията.

“Защо отопление? Самото повишаване на кръвното налягане, причинено от подобни изявления, стопля сърцето”, каза Д. Мишел.

“Като пожарникар, бих искал да ви благодаря от името на всички мои колеги за вашата блестяща идея със свещите. В допълнение към електрическите одеяла и вентилаторните печки, това идеално допълва причините за пожар. Вместо ясна кампания за постоянна ядрена енергия, тук отново слушаме Зеленистката пропаганда”, посочи Оливър Х.

“Непоносимо е с какво презрение политическият елит гледа на обикновените хора”, пише Матиас У.

Западните страни са изправени пред нарастващи цени на енергията и скок на инфлацията поради налагането на санкции срещу Москва и политиката на отказ от руското гориво, пише Die Welt.

На фона на поскъпването на газа, индустрията в Европа до голяма степен загуби своите конкурентни предимства, което се отрази и на други сектори на икономиката.

Освен това Съединените щати и европейските страни са изправени пред рекордна инфлация от десетилетия.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Фридрих Мерц снимка Интернет

Similar Posts