| | | |

Идва ли краят на войната? Путин уж готов да преговаря за Украйна

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори

Това заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

“Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях – не ние отказваме да преговаряме, а те”, обяви още Путин в интервю за руската държавна телевизия, пише БТА.

“Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси, интересите на нашите граждани, нашия народ.

И друг избор, освен да защитим гражданите си, просто нямаме”, настоя отново Путин, че агресията в Украйна е оправдана.

На Бъдни вечер станаха 10 месеца, откакто Русия нападна Украйна. Президентът на Украйна Володимир Зеленски направи емоционално обръщение към народа си по случай Коледа.

Десетки хиляди бяха убити, а милиони напуснаха домовете си.

Много от тези, които останаха, посрещнаха празника на тъмно и студено, защото Русия разрушава енергийната система на Украйна.

Зеленски каза на сънародниците си, че плащат скъпо за свободата, но робството има още по-висока цена.

„Нито един дрон камикадзе не може да угаси зората на Коледа. Ще я видим дори изпод земята, от бомбоубежищата. Ще изпълним сърцата си с топлина и светлина.

Тогава никакви ракети не могат да ги засегнат. Ще се пречупят в желязната ни воля.

Нашата борба ще продължи. Няма да я пречупят спирания на тока. Никога няма да ни липсват кураж и непреклонност”, заяви украинският президент.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts