| | | |

Акад. Денков разкри от какво зависят шансовете за кабинет

Шансовете за кабинет зависят от това има ли какво да ни обедини отново.

Това каза пред журналисти номинираният за премиер от “Продължаваме промяната” академик Николай Денков в Кърджали. Затова сложихме като основна задача изготвянето на програмна декларация, която да подреди целите и дейностите, които могат да ни обединят, поясни Денков.

И като ги сложим на масата, да видим кой е готов да подкрепи това, което може да ни обедини заедно, допълни кандидатът на “Продължаваме промяната” за премиер.

Той уточни, че вече са получени предложения от “Демократична България”, “БСП за България” и “Български възход”.

В следващите дни предстои да подредим тези предложения така, че да не си противоречат и да се допълват взаимно, посочи Денков.

По негови думи текстът на декларацията ще бъде съгласуван с партиите, които са внесли предложенията, и след Нова година ще бъде предложена за гласуване в Народното събрание.

Ние действаме с две идеи – когато всичко е подредено и ясно какво искаме да направим, и ако това бъде подкрепено – да бъде сторено и да се получи мнозинство.

Ако не са готови, декларацията така или иначе ще бъде завършена, и ние ще я оставим на следващите – третият мандат също трябва да бъде свързан с някакво обединение, макар и на други партии с друго предложение за министър-председател, каза Денков.

То може да тръгне от тази декларация и ако искат да я допълват, а не да тръгнат на чисто, обясни още Денков и посочи, че винаги е бил с мисълта, че трябва да се постигат реалистични неща, а в случая реалистичното е добре подредена декларация.

Денков и съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков, след среща със симпатизанти в Кърджали, заминаха за кирковското село Могиляне, за да се поклонят и да поднесат цветя пред гроба и чешмата в памет на малката Тюркян, жертва на “възродителния процес”.

Идеята е да покажем уважение пред този символ на случвалите се безобразия през предишния режим, посочи Петков. Никой няма монопол пред миналото, бъдещето или коя да е етническа група, подчерта Петков.

Той обобщи, че нищо не може да се случи с разделение и всички трябва да работим заедно.

Петков прогнозира и разрастването на “Продължаваме промяната” в региона. Н

а въпрос дали му предстои среща с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, който също днес е в региона, Петков отговори, че такъв въпрос засега не е обсъждан.

Припомняме, че на 23 декември “Продължаваме промяната”, “БСП за България”, “Демократична България” и “Български възход” обсъдиха възможните приоритети в програмната декларация, която се очаква парламентът да гласува в началото на януари.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts