| | | |

Владимир Путин даде нов висок пост на Медведев

Руският президент Владимир Путин учреди позицията на свой първи заместник в ръководената от него Военно-промишлена комисия и го даде на Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент и премиер на Русия, предава ТАСС, цитирана от БТА.Според указа на държавния глава, публикуван в понеделник,

ръководителят на Министерството на извънредните ситуации Александър Куренков също влиза в комисията вместо извадения от състава й Игор Артемиев (преди това ръководител на Федералната антимонополна служба).

Президентът на Русия е председател на комисията.

В нея влиза и вицепремиерът – ръководител на Министерството на промишлеността и търговията Денис Мантуров – той заема длъжностите заместник-ръководител на комисията и ръководител на нейната колегия (сформирана за решаване на текущи въпроси).

В комисията влизат още министърът на отбраната Сергей Шойгу, началникът на Генералния щаб Валери Герасимов, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, ръководителите на Службата за външно разузнаване, ФСБ, Националната гвардия и др.

От началото на войната Дмитрий Медведев периодично прави изключително остри изявления в канала си в “Телеграм” срещу Украйна и нейните западни партньори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts