| | | |

Реципрочно: Да се издири лицето Елеонора Митрофанова

„Ние идваме!“ се обръща към прокуратурата и българските правораздавателни органи за издирване на лицето Елеонора Валентиновна Митрофанова,

родена на 11 юни 1953 г. във Волгоград, Русия, във връзка с извършване на предполагаемо престъпление по Глава 1 от Наказателния Кодекс.

“Действията на същата предполагат прикриване или затаяване на информация, във връзка с действията на шпионска мрежа на територията на Република България, във вреда на държавните интереси и националната сигурност на страната”, заявяват от гражданското сдружение.

Според служителите от службите целта на шпионската мрежа е била да се неутрализира контраразузнавателната дейност на агенти за влияние.

Разкриването на първата вълна руски шпиони у нас стана именно от служители на ДАНС, в партньорство с чужди служби, защото се смята, че военното разузнаване е пробито.

По повод акцията в ДАНС за разкриване на руски агенти премиерът тогава – Кирил Петков, заяви, че се разследва “на много места голяма агентурна руска диаспора в България”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts