| | | |

Украйна брани сексоложката Олеся – посланик у нас

От Министерството на външните работи на Украйна коментираха назначаването на Олеся Илашчук за посланик на Украйна в България.

От ведомството на Дмитро Кулеба обясниха, че тя има съответната квалификация и назначаването на некадрови дипломати на посланически длъжности е обичайна международна практика.

„Назначаването на посланическа длъжност на некадрови дипломати е обичайна международна практика.

В Украйна през последните две години всички извънщатни дипломати, назначени на постовете на посланици, са показали достойни резултати в работата. Само по тях, а не по интерпретации и образи, трябва да се преценява работата на посланика в чужбина“, се казва в съобщение на ведомството.

Министерството на външните работи в Киев отбелязва, че българското правителство след оценка на кандидатурата ѝ е разрешило назначението на Илашчук, без да има резерви към работата ѝ в България.

Според Министерството на външните работи Олеся Илашчук притежава диплома с отличие по специалността „Краезнание“ от катедра „Международни отношения“ на Факултета по история, политически науки и международни отношения на Чернивския национален университет „Юрий Федкович“.

Освен това има квалификация на специалист по международни отношения, преводач и владее английски език.

По-рано медиите в Украйна съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е назначил за посланик в България човек, който няма опит в дипломацията и преди това „се е позиционирал като експерт по сексология и скъпоценни камъни“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts