| | | |

Отново заплаха: Пригожин поздрави за Новата година със зловеща торта СНИМКА

Близкият до руския президент Путин бизнесмен и собственик на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин поздрави по случай новата 2023 година със странна торта, украсена с чукове.

Снимката бе публикувана в профила му в социалната мрежа ВКонтакте.

снимка Интернет

Тортата е декорирана със захарни фигурки на три заека (вероятно като символ на годината на Заека според китайския календар), всеки от които държи по един черен чук.

Коментарът към снимката гласи: „Поздравяваме с настъпващата Нова година!“

По всяка вероятност това е директна препратка към чука, с който бе зверски убит един от бившите наемници на „Вагнер“ Евгений Нужин, вербуван затворник, който бе екзекутиран за назидание.

Тогава Пригожин първоначално одобри екзекуцията, а по-късно се отметна от думите си и обвини в убийството ЦРУ.

Припомняме и че в края на ноември Пригожин нареди да се изпрати до Европарламента калъф от цигулка, в който бе поставен окървавен чук.

Зрелищното видео с предаването на чука от адвоката му предизвика много шум и бе недвусмислена провокация към европейската институция от страна на бизнесмена, който се ползва с все по-голяма власт и влияние в Кремъл.

Преди два дни пък Пригожин се подигра с прогнозите за 2023 г. на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация и бивш президент Дмитрий Медведев като ги нарече „еротични фантазии“.

Своите прогнози тогава Пригожин не сподели. Какво ли се опитва сега да каже?

Източник: Actualno.com

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts