| | | |

Ексминистър изби рибата: Лена Бориславова е звездата на ПП, вероятно ще е министър

Президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната”. Държавният глава ще даде папката на номинирания за премиер акад. Николай Денков.

В студиото на „Здравей, България” главният редактор на „Дневник” Велислава Попова, бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски и политологът Стойчо Стойчев коментираха възможен ли е кабинет с втория мандат.

„От три месеца прогнозираме какво ще се случи и прогнозата беше, че ако има някакъв шанс в този парламент, той е с третия мандат. Вероятността да се направи кабинет с втория беше най-минимална и тя остава такава.

Може би, ще се опитат да извървят всички крачки, за да демонстрират, че се опитват да намерят съгласие.

Още отсега се вижда, че няма достатъчно подкрепа за „Продължаваме Промяната”. Мисля, че няма да представят правителство”, коментира Попова.

Севлиевски е на мнение, че правителство няма да бъде направено, а основният въпрос бил как от „Продължаваме Промяната” ще подходят за реализирането на кабинет.

„Имаме една декларация, която много прилича на поведението на Филип Димитров от 90-те години. Другото е дали ще извадят лица, които да покажат на обществото като кандидати за министри

Големият въпрос е не дали ще направят правителство. А как ще подходят в правенето на правителство. Дали ще извадят лица, които са техните кандидати за министри. Дали ще бъдат различни от тези, които видяхме.

Това заяви Мирослав Севлиевски, бивш енергиен министър в предаването

Акад. Денков беше звездатата на предишния кабинет. Лена Бориславова е звездата на партията и предстои да видиим дали ще я направят министър.

“Промяната” трябва да покаже, че и те се променят. Видяли са кой става и кой не, видяли са темите, които стават или не и трябва да го докажат.

Ако искат да покажат, че са А отбора. Те трябва да извадят такива хора, посочи Севливски.

Стойчев заяви, че от „Продължаваме Промяната” трябва да демонстрират саморефлексия, с която да покажат, че има политическо съзряване.

„Ключовият играч е президентът Радев, който командва цялата конституционна процедура. Въпросът е накъде я води – към реализация на мандат в рамките на това Народно събрание или към избори.

Това се видя с отлагането на връчването на втория мандат. Ако той вървеше към реализация на третия мандат, нямаше защо да се бави с втората папка”, посочи политологът.

Това коментира политологът Стойчо Стойчев.

Според Стойчев най-добрият вариант е третият мандат да отиде в „Демократична България”.

„Демократична България, сравнена с партията на Стефан Янев, е много повече реална партия, с устойчива история и поема ангажимент да следва принципна програма”, допълни той.

Стойчев заяви, че е получил информация, че датата на предсрочните парламентарни избори е или на 12, или на 19 март.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts