| | | | | |

Задават се местни избори и МаяМа взе на мушката Фандъкова

Драстичната промяна в системата на столичния градски транспорт и де факто премахването на хартиените билети вбесиха ексомбудсманката и бивш кандидат за кмет на София Мая Манолова.

Тя недоумява защо при толкова мръсен въздух, вместо жителите и гостите на града да пътуват безплатно с т.нар. “зелен” билет, те тепърва трябва да се ориентират в новата фискална обстановка за картите за превоз.

“Трети ден в градския транспорт на София функционира нова електронна система.

Вместо Столична община и Центърът за градска мобилност да бяха провели мащабна информационна кампания като бяха обяснили на хората, какво отпада и какво се въвежда като превозни документи, те отсъстват от медиите.

Кметът Фандъкова изобщо не е казала нито една дума – например, защо отпадат месечните карти за една линия, за метрото и др, както и тримесечните и шестмесечните за всички линии, а хората най-често за тях питат?

Никой не обяснява къде и как можеш да си закупиш електронни билети и карти?

Колко време можеш да пътуваш с електронен билет за 30 минути и за 60 минути?

Как да прецениш в тези огромни задръствания в София дали да си купиш билет за 30 или за 60 минути?

В София има около 100 квартала, а можеш да си закупиш електронни билети и карти само от 51 пункта на ЦГМ?

Дават ли си сметка общинските съветници какви неудобства причиняват на софиянци с това тяхно решение?

В последните три дни новата електронна система функционира на база на добре познатото хартиено билетче, но вместо на цена от 1,20/1,60 лева вече може да се закупиш само от шофьора на цена от 2,00 лева.

И всичко това на фона на мъглата, която е обхванала столицата в последните дни от замърсения въздух.

Вместо градският транспорт да е безплатен за всички, софиянци тепърва ще трябва да се учат как да ползват новата електронна система в градския транспорт и ще усетят по джоба си скритото увеличение чрез нея на цените на билетите и картите”, коментира недоволна Мая Манолова във фейсбук.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts