| | | |

НА ЖИВО Акад. Денков: Приемам втория мандат с ясното съзнание, че задачата е изключително трудна

Президентът Румен Радев връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на “Продължаваме Промяната”.

Това ще е вторият опит за съставяне на редовен кабинет от 48-ото Народно събрание, след като ГЕРБ не успяха да го направят в края на миналата година.

Акад. Николай Денков бе посочен за министър-председател на “Продължаваме промяната” от съпредседателя на партията Кирил Петков в средата на декември.

Денков предложи да бъде съставена програмна декларация, около която да се търси обединение.

Президентът поиска от акад. Денков след 7 дни да му даде предложение кабинет. Той: Ще предложим такова само, ако бъде подкрепени 4-те национални приоритета и другите дейности

Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато традиционно си пожелаваме здраве, мир и благоденствие, гледаме с надежда за повече разум, диалог и разбирателство.

Вярвам, че ще използвате следващата седмица, за да потърсите диалог с останалите сили и да се върнете след 7 дни тук с предложение за правителство.

С тези думи президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на номинирания от “Продължаваме Промяната” за премиер акад. Николай Денков.

Това ще е вторият опит за съставяне на редовен кабинет от 48-ото Народно събрание, след като ГЕРБ не успяха да го направят в края на миналата година.

Наясно сме, че това ще е трудна задача, затова използваме друг подход.

Използвахме празничните дни, за да дефинираме 4 национални цели и да формулираме дейности, които, ако изпълним до края на годината, ще върнем вярата на хората, обясни в отговор акад. Денков.

Той разказа, че в обсъждането са се включили 4 политически сили.

Ако проектът за решение получи одобрение – ще върнем мандата с проект за правителство.

Ако не получи подкрепа, това ще означава, че няма мнозинство в парламента, тогава ще върнем неизпълнен мандат, обясни кандидатът за премиер на “Промяната” и връчи на президента проекта за декларация.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts