| | | |

Никола Минчев: Искаме да управляваме страната, но не сме готови на ….

Не бих казал, че сме подходили по начин, по който да поставя непреодолими пречки за съставянето на правителство с втория мандат. Напротив. Всъщност подходихме максимално конструктивно към другите парламентарни групи.

Това заяви в предаването “Лице в лице” по bTV депутатът от “Продължаваме промяната” Никола Минчев.

“Още през декември миналата година анонсирахме кой ще е кандидатът за премиер. Дадохме достатъчно време на обществото и другите парламентарни групи да се запознаят с нашето предложение.

При ГЕРБ не беше така – кандидатът им за премиер стана ясен едва когато отиде да вземе мандата от президента.

Винаги сме канили всички парламентарни групи на разговори по приоритетите на евентуално управление”, добави той.

“Това, което предлагаме ние с този мандат е една програма от 4 основни теми, които са развитие на конкурентна иновативна икономика, върховенство на закона и гарантиране на националната сигурност, преодоляване на социалните неравенства, както и осигуряване на енергийната независимост на България.

Това са четири основни теми, които ние сме развили в един документ, който днес представихме като решение”, добави той.

Той уточни, че няма съществена разлика между проект на решение и проект на декларация. И заяви, че в крайна сметка ще бъде внесена декларация.

“Смятам, че водещото е съдържанието. И в него ние виждаме основни политики и цели, които би трябвало да бъдат припознати от всички отговорни парламентарни сили”, добави той.

“Трябва да се обединим около политиките, целите и принципите. Едва тогава може да се говори за персонален състав на Министерски съвет. Не сме коментирали конкретно персоналния състав на правителството”, заяви още заместник-председателят на парламента.

“Искаме да управляваме страната, но не на всяка цена, не сме готови на безпринципни компромиси”, подчерта още Никола Минчев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts