| | | |

Деница Сачева: ПП опитват да наложат предизборната си кампания за национална цел

Политическият инат ни доведе до тук, защото това, което днес се предлага от ПП всъщност е неубедително дублиране на това, което ние предложихме

“Ние предложихме в началото на сформирането на този парламент да се съберем всички политически партии, да направим своите политически приоритети, да ги оформим в политически документ, който да бъде приет и на базата на този политически документ да се търси съгласие за правителство.

Виждаме, че концепцията се обръща. Вместо да се търси широко политическо съгласие, се прави опит да се наложи предизборната кампания на “Продължаваме промяната”. Това няма как да се случи”

Това заяви депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, след като вчера вторият мандат бе връчен на втората политическа сила “Продължаваме промяната”.

“Ние непрекъснато говорим, че трябва да има съгласие около национални приоритети. Една голяма част от нещата в тази декларация са национални цели на България от десетилетия. Част от нещата дори ще се гледат днес в комисията”, каза още тя.

Според Сачева втората политическа сила иска предизборната й програма да бъде обявена за национална цел.

“Това е една игра, която уморява както политиците, така и народа.

Ние направихме всичко възможно първият мандат да бъде успешен. Направихме всичко възможно да покажем един различен подход.

Дали сме заявка, че направим всичко възможно да бъде съставен кабинет с третия мандат, дори и без наше участие”, това коментира депутатът от ГЕРБ в предаването “Денят започва” по БНТ.

“Вярваме, че в “Демократична България” има хора, които са с десни разбирания. Очакваме от тях конкретни разговори по темата със съдебната реформа, за да може да видим кой на какви позиции стои”, заяви Сачева.

Тя допълни, че подобен подход няма как да срещне подкрепата на политическите партии. И не случайно ПП може да разчитат на гласовете на “Демократична България”, което остава загадка за мен защо подкрепят подобен начин на правене на политика, добави Сачева.

И помоли: Нека не мислим, че с култура на доносничество ще преборим корупцията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts