| | | |

Свиленски с поредна атака към президента: Радев е виновен!

Стана ясно, че първата и втората политически сили в парламента не могат да проведат консултации, да формират мнозинство и да създат стабилно правителство. Това е причината всички да се обърнат към третия мандат.

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ депутатът от БСП Георги Свиленски, който коментира възможността за формиране на редовен кабинет.

“Когато ти дадат мандат, трябва да търсиш мнозинство, а не да поставяш червени линии и и прегради.

От “Продължаваме промяната” знаеха, че щом са заложили за приоритет в тяхната декларация оръжието за Украйна ние няма да я подкрепим. Според мен те съвсем целенасочено сложиха оръжието за Украйна като приоритет.

И ГЕРБ, и ПП се опитаха само да симулират някаква загриженост и опити за съставяне на кабинет, като им беше ясно, че няма да получат мнозинство”, добави той.

“Загубихме три месеца с първия и втория мандат.

Президентът Радев е виновен. Ако не се беше забавил толкова, другата седмица можеше да правим нови избори. Радев създава лош прецедент.

Бъдещи президенти може да не връчват мандати с години, за да могат да управляват без никой да ги контролира.

С тази загуба на време няма как да се състави редовно правителство и така не могат да се решат кризите.

Никой не му е искал на Радев това време, за да се водят разговори между партиите. В това време щеше да има смисъл, ако служебното му правителство беше внесло бюджет.

Призовавам президентът, когато бъде върнат втория мандат, максимално бързо да връчи третия мандат.

Не знам на кой ще връчи мандата президентът, но ако е на ДПС или “Възраждане”, ние няма да участваме в разговори”, разкри Свиленски.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts