| | | |

Стефан Янев най-сетне отговори партията му ще подкрепи ли мандата на ПП

Декларацията на ПП в момента е разпределена в комисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала.

Това заяви в “Денят започва” на БНТ лидерът на “Български възход” Стефан Янев.

По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет.

Прекалено много се сочим с пръст и си лепим етикети – такова обяснение даде лидерът на “Български възход” Стефан Янев за това защо политиците все още не могат да се разберат и да съставят редовно правителство.

Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството.

Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи, заяви Янев.

Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво, допълни още лидерът на “Български възход”.

Той описа и логиката, която трябва да се търси, за да бъде съставен кабинет – първо да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, след това за приоритети и политики и едва тогава за персонален състав.

За третия мандат Янев коментира, че те не са си преписали ролята на балансьор.

По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде.

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред.

Независимо при коя партия ще отиде третия мандат, отговорното поведение е да се седне на масата и да се направят опити за съставяне на редовно правителство.

Не е продуктивно да мерим шансовете си с ДБ. Която и да е формацията, която ще го получи, трябва да намери подкрепа по общи приоритети, които да ни изведат напред, каза той.

Няма значение при кого е мандата, важно е да се получи крайният резултат, който всички очакват. Ние може да си партнираме с всеки, стига да се защитава националният интерес на България, допълни още Янев.

Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите, техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts