| | | | |

Велислав Минеков гневен на Румен Радев: Никой не ме е канил

„Никой не ме е канил на такава среща. Освен това, доколкото знам, е имало отвътре предупреждение да не бъде споделяна с никого.

Тя се е организирала частично на някакво събрание, на които едни ходят, а другите не са поканени.

Изобщо обстановката отвътре е ужасяваща и смущаваща, но това са шестнадесет души – единият от тях мисля, че е на граждански договор, а ако пресметнем артистите в театъра, които са на щат и които са на граждански договор и тези които ще продължат на граждански договор, защото имаше масово пенсионирани.

Те са някъде около 86 или повече, 16 души не са 86”.

Това заяви Велислав Минеков по време на изслушването си в комисията по култура във връзка със срещата на президента Радев с актьори от Народния театър.

снимка Архив

Припомняме, че в края на миналата година служебният министър се забърка в грандиозен скандал като се намеси недопустимо в работата на Народния театър.

Наложи се самият президент Румен Радев да се срещне с актьорите от първата ни сцена, които му написаха отворено писмо и да ги увери, че ако Минеков още веднъж ги обиди, няма да е повече министър.

С тези си думи обаче бившият член на „Отровното трио” остро се противопостави на президента Радев, като от една страна обяви, че срещата му с актьорите е била тайна, а от друга страна отново постави разделителни линии между институцията и театъра.

Припомняме, че по време на срещата с актьорите държавният глава подчерта, че институциите трябва да бъдат партньор на хората на изкуството и да съхраняват достойнството им,

така че артистите да усещат подкрепа и да имат свободата и спокойствието да работят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts