| | | | |

Юристи попариха мераците на Киро-Мировата Лена

Сценаристите на “7/8 ТВ” и бивши депутати от партията на Слави Трифонов няма да носят отговорност пред съда от бъдещото дело, което Лена Бориславова каза, че ще заведе дело за оскърбителния текст, съчинен срещу нея по кавър на попфолк парче от 90-те.

Това коментират юристи в социалната мрежа

Бившата говорителка на кабинета “Петков” беше омаскарена, чрез нов текст измислен от сценаристите на Трифонов.


“Продължаваме промяната”, както и други политически формации, изразиха остри позиции срещу обидите, отправени към Бориславова, а самата тя заяви, че ще заведе иск по Наказателния кодекс.

В мрежата обаче юристите казват, че това е невъзможно и правят препратки към “уж много доброто юридическото образование в чужбина” на бившия началник на кабинета “Петков”.

Тъй-като автор на текста не е посочен, не е цитиран и оригиналът изпълнен през 1998 г. от тогавашната звезда в попфолка у нас Петра, както не е посочен и авторът на “Хищна хиена”, по закона за авторските права

Лена Бориславова ще бъде принудена да заведе дело срещу продуцента на подигравката – юридическото лице “Седем-осми” АД.

Фирмата се управлява в състав – Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и вечната придружителка в бизнес делата на Дългия Ася Тодорова.

Оказва се, че има и още едно препятствие пред Лена, защото

“кавърът” на попфолк парчето с обидните думи към нея също е изпят, както е и написан – колективно от сценаристите, разпознаването на отделните гласове в него е невъзможно.

Запознати твърдят, че от “Левски-Г” Слави и компания вече са планирали да отвърнат на иска на Лена Бориславова.

Смятат да припишат пошлите строфи на народното творчество и така изобщо до ход на дело няма да се стигне.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts