| | | |

Депутат от ГЕРБ: ПП трябва да бъдат държани на къс повод

ГЕРБ не е в състояние да повлияе къде ще отиде третият мандат, но след несъстоятелното представяне на декларацията на ПП той остава единственият вариант да се постигне някакво съгласие.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

снимка Архив

Питат защо ГЕРБ не подкрепи декларацията на „Промяната“, аз питам защо ПП не подкрепи декларацията на ПП.

Самите Асен Василев и Даниел Лорер не са се подписали по декларацията, явно смятат, че има нещо нередно в предложенията им.

В документа на „Промяната“ липсваха основни ресори като регионално развитие и земеделие.

Депутатът от ГЕРБ коментира и евентуална коалиция с “Демократична България”.

“Първо искаме да видим управленска програма, платформа, приоритети, ангажименти – нещо официално, което да се сложи на масата.

„Демократична България“ и част от партиите, които я съставляват, са наш естествен партньор. Когато от ДБ правят заявка, че са отговорни за съставянето на редовен кабинет, нека започнат да се държат така, каза още той.

“Продължаваме промяната” трябва да бъдат държани на много къс повод, защото са способни на изключителни бели, когато се докоснат до власт. Трябва да има тясна рамка, в която да могат да се помещават

Според него трябва да се договорят за конкретни задачи.

“Това е твоята задача, ти трябва да я реализираш посредством своята експертиза, ако я имаш”, коментира евентуалното партньорство с “Продължаваме промяната” Георг Георгиев.

Днес Сашо Кеша, вместо да дава сведения в ДАНС, се обясняваше по телевизията за газа.

Под опеката на управлението на „Промяната“ и Сашо Кеша ние купувахме в пъти по-скъп газ и горива, допълни Георгиев.

Правителството на Кирил Петков е подписало еднолично спирането на мощностите в Маришкия басейн. Поели са този ангажимент до 2026 г.

Той отбеляза, че ГЕРБ има решение да не управлява с БСП, както и че имат различен подход по Еврозоната и войната в Украйна.

“Много е важно сега да не гадаем, къде президентът ще реши да отиде третият мандат. Искам да бъда оптимист, защото България има нужда от стабилност”, отбеляза той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts