| | | |

Бойкикиев изплю камъчето и каза защо го е страх от нови избори

Какво ще стане, ако ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове в следващия парламент, за да формират управление и да блокират всякаква идея за промяна?

Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната”,

“Има няколко аргумента за това, че точно сега е изключително важно да имаме правителство.

Трябва да си даваме ясна сметка, че ако сега изпуснем прозореца за влизане в еврозоната, става въпрос дали България ще се вгради и ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните и дългосрочни решения за политиката на ЕС,

ако сега не направим това, политическият прозорец ще се затвори и не се знае кога отново ще се затвори.

По същия начин стоят нещата и с Шенген, и с Плана за възстановяване”.

Това заяви пред БНР съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов.

За да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между “Продължаваме промяната” и ГЕРБ, подчерта съпредседателят на “Демократична България” и уточни:

“Те трябва да се съгласят за две неща

– да изоставим конфронтационния формат на промени, който разчита, че авангардът на ПП ще вземе цялата власт и ще заличи всички останали от терена, което очевидно не може да се случи, а от друга страна

– дали ГЕРБ изобщо е в състояние на някакво ниво да разбере, че без решаване на проблема с корупцията, не като проблем за един списък с лица, които трябва да бъдат опандизени, а като проблем

трайно България да изгради ефективни и независими правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да решават тия въпроси, така че политическата система да не се занимава с това. Дали ГЕРБ са узрели за това”.

По думите на Иванов България трябва да излезе от състоянието на страна, блокирана в своето развитие от корупция, която създава политическа криза, не ѝ позволява да се интегрира в ЕС и да реши проблемите на сигурността:

“Всички тези въпроси трябва да бъдат решени, за да тръгне страната напред”.

“Ако някой се надява, че ще направим голяма политическа битка от местните избори, дълбоко се заблуждава и рискува да бъде изненадан.

Не можеш да превърнеш местните избори в голяма национална битка, ако си показал, че не можеш да решиш голямото национално уравнение”, коментира Христо Иванов.

“Отивайки на избори, даваме шанс на всякакви популистки възпаления на съзнанията за смяна на политическата система от парламентарна към президентска и т.н. …

Има и още един голям риск от отиване на избори сега.

Какво ще стане, ако ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове в следващия парламент, за да формират управление и да блокират всякаква идея за промяна?

Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната”, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts