| | | |

Борисов проговори за децата на Радев, песента за Лена и арестите ВИДЕО

Нали знаете – една жаба ако я хвърлиш в тенджера с гореща вода, тя ще изскочи. Ако я сложиш в тенджера със студена вода и постепенно загряваш, накрая ще се свари. Те това направиха с българския народ.

Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов относно действията на „Продължаваме промяната“, довела до увеличението на цените на горивата.

снимка Кадър

От ГЕРБ извадиха подробна таблица с движението на цените на бензина и дизела по времето на правителствата на ГЕРБ и на ПП.

Делян Добрев съобщи и сумата, с която е ощетен българският народ – над 3 млрд. лв. от февруари 2022 до края на годината.

“В този период има разлика в цената на петрола – 9 долара е по-скъп. По-скъп е бил и доларът“, отчете Добрев.

“Три милиарда е чистата загуба при изравнен долар и изравнен петрол. С това са ни изцакали. Това означава по 1000 лв. от всеки шофьор са взели “Промяната“ през тази година“, продължи той.

снимка Кадър

„Правителството, което ние предложихме с премиер проф. Габровски, имаше 115 депутата за.

Кой е в изолация? Само за 6 месеца. Вече те не се предлагат и за премиери и министри. Това означава, че са се дискредитирали пред своята партия“, каза Борисов по адрес на ПП.

„Тази сметка е извадена директно от всеки един българин, фирма, шофьор. 25 ст. компенсации и то за част от хората са 150 млн., за да ви забършат очите“, посочи Борисов таблицата.

„Винаги съм бил против да се нападат децата на политиците. Затова преди година в най-тежките ни отношения с г-н Радев забраних са се занимават със сина му.

Сега съм забранил да се занимават с дъщеря му. Децата растат и се развиват и всеки нещо си е избрал.

Бяхме упрекнати, че нашите представители в Комисията по култура, са били просто нормални. И аз им благодаря. С Радев не сме се чули дори и за Нова година.

Ако има някакъв ущърб, не са виновни децата, виновни са родителите“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и песента на Слави Трифонов и сценаристите му за Лена Бориславова:

„Против съм и такива песни. Хуморът си е хумор, но като почнат да си изказват и физически недостатъци… Един има по-малко коса, друг повече… Аз съм против.

А и Слави Трифонов имаше пълните възможности да покаже как може да управлява. Но тогава извади един вътрешен министър, който взриви и скандализира България.

Но не искам да се меся в шоупрограмите. Считам, че това не е правилно.“

„А да отидеш и да арестуваш жена пред децата и семейството ѝ, 6 часа. Детето да снима безобразието на рашковата полиция, малко дете 1-2 клас.

И тогава тези всичките си мълчаха с една-единствена вина – че нашият ПР бил по-добър от техния ПР.

Въобще не искам да се слагам като жертва, няма как да съм им жертва. Големият не може да е жертва на недорасъл.

Но да отидеш и това да правиш, да държиш жена в арест.

Тогава къде бяха? Как не се намери един журналист да ги ги попита – имате прилика с тези на парапета.

Не сте вие, ясно е че не сте вие. Но да ги попита“, добави той.

Днес гледах министър Шишков, който вече толкова месеци е министър, отишъл да гледа жълтите павета.

В Северна България всичко е потрошено. Но имаше един ремонт при Севлиево, който трая една година.

Като минах оттам, щях да излетя. Те направили 100 м и оставили една огромна яма през целия път.

Да си види район “Триадица“, отива да се занимава с нас. Огромни колони, нито “Струма“… искате ли да ви заведа, тази седмица съм по-свободен? Абсолютно готови тунели и мостове, две години застой“, каза още Борисов.

“Гледах как докладът на “Джепкорп“ беше подкрепен от 190 депутата, а колегите от ДБ се въздържаха. Този доклад, Христо, няма стойност

. Дали прокуратурата, дали някой от МВР, дали от следствието, ще се занимават, те са независими.

Как избраха приятелската фирма, закараха я в Гранитна зала и им дадоха цялата енергетика.

Поздравявам колегите от ДБ и ДПС, като ги извадиш, и се начертава цялата картина. Закон за особения управител на “Лукойл“, внесен от ДБ и подкрепен от ГЕРБ и ДПС. Тук – браво!

Второ – Закон за забрана на износ на руски горива, внесен от ДПС и подкрепен от ДБ и ГЕРБ. Закона за компенсиране на моторните горива, внесен от ГЕРБ и подкрепен, за което благодарим, от ДПС и ДБ.

Това, което виждате зад гърба ни, тези партии са ги изобличи и са отпочнали реална борба с корупцията.

Друг е въпросът, защо по време на управлението на “Промяната“, от ДБ са мълчали?, коментира още Бойко Борисов.

“ГЕРБ сме узрели. Поздравявам г-жа Нинова, днес тя е казала пред бТВ, че ще покани лидерите на разговор. Така се прави.

Начинът, по който пробвахме с посредници и неутрални лица, не е сериозен, никъде не се прави. Партиите избират своите ръководства, които носят отговорност пред цялата партията. Големите решения, важните решения, се взимат на лидерско ниво.

Ето, давам пример, аз ще се застъпвам пред партията, видях колко са гласували, да отвърна на Христо Иванов.

Не, Христо! Познавам те добре, като вицепремиер беше добър, честен, аз нямам забележки към теб.

Обяви кабинет с министър-председател Христо Иванов, покани ни и кажи при какви обстоятелства може това да се случи, да подпишем документ, нов обществен договор по-точно.

Такава правосъдна реформа и ние искаме. Те искат да сложат в КПКОНПИ тяхно лице, и то не какво да е лице, а бивш шеф на комунистическата следствена служба.

С една дума – застани, събери лидерите, покани Нинова, Костадин от “Възраждане“, покани Стефан Янев, Карадайъ, това е новият обществен договор.

Тогава декларацията на ПП, всяка партия я има в програмата. Приемаме една декларация, слагаме подписите и сме готови. Да, ние сме готови! Но ме притеснява, че се въздържахте за “Джемкорп“.

Айде всички да поемем този договор и да оставим младежите да си живеят. Нашите младежи са колкото тях, Асен и Делян са набори. Единият бил дърт вампир, а другият е младият“, посочи Борисов какъв е единственият изход от политическата криза.

“Сега е хубаво да видим колко от медиите ще вземат само политическата част и ще им спестят трите милиарда. Има свобода на словото, може да преценят да кажат какво се е случило, да видим“, отбеляза Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts