| | | |

Руди Гела: Време е за операция “Чисти ръце”, ПП и ГЕРБ не може да …..

Ние с ГЕРБ няма как да участваме в управление заедно.

Това категорично заяви в НОВА Радостин Василев.

Той определи като „категоричен победител” партията на Бойко Борисов на последните избори, но подчерта, че винаги вината за проваления мандат носи първата политическа сила.

Василев не скри, че е оптимист за съставянето на кабинет с третия мандат, но посочи, че според него това ще е голям компромис за България.

„Мандатът ще бъде интересен от гледна точка на това, че е възможно трайно несъвместими политически субекти, които нямат нищо общо помежду си, изведнъж, в името на националното спасение, да се прегърнат”, коментира той, без да прогнозира у кого е възможно да отиде третата папка от Румен Радев.

По думите му партиите, отразяващи статуквото, и тези, търсещи промяна, имат „екзистенциални различия в разбиранията за правене на политика”.

Според народния представител е било очаквано, че Декларацията на ПП няма да бъде подкрепена от мнозинство в парламента, но неочаквана е била липсата на дебат по приоритетите за страната.

Не се усеща политиците да работят в полза на обществото, а това води до изхабяване на цялата система за управление. Виновните за това са основно хората, които са в управлението.

Време е за операция “Чисти ръце” в политиката, категоричен бе той. И обясни, че трябва да се отстранят хора, които се занимават от прекалено дълго време с управлението на държавата.

Това е така, защото промяната, която народът чака, не се случва. “30 години не усещаме нищо, освен тук-таме някоя оправена улица или излъскана сграда, но няма хора, образование, здравеопазване.

Основополагащи сектори на държавата не се развиват”, заключи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts