| | | |

Депутати от ГЕРБ-СДС: “Продължаваме Промяната” спря 10 важни проекта за развитието на Варна

10 важни проекта за развитието на Варна са били блокирани умишлено или заради престъпна некомпетентност при управлението на „Продължаваме промяната“

За това съобщиха на пресконференция варненските депутати от ГЕРБ-СДС Павел Христов, Славена Точева и Бранимир Балачев.

Сред тях са спирането на строежа на АМ „Хемус“ и забавеното проектиране на АМ „Черно море“, без които няма как да започне и изграждането на Индустриалната зона на Варна.

„Да не говорим за втори мост на Варненското езеро, а щяха да строят много тунели и мостове.

В същото време в отхвърлената с рекордно мнозинство в НС зле скалъпена декларация на Промяната липсват цели сектори, думите „път“ и „магистрала“ трайно отсъстват в нея“, каза Христов.

Той припомни и за стопирането на останалите проекти за нова библиотека, за сграда за Математическата гимназия и кампус, които отпаднаха от варианта на ПП в Националния план за възстановяване.

Забавени са още разширението на бул. “Цар Освободител“, лекото метро и големият ВиК проект, което спъва изграждането на цялата инфраструктура за кв. Виница, ул. „Прилеп“, отсечката за Ален мак и за Варненския свободен университет и ремонта на междублокови пространства.

Заради блокирания бюджет и изпращането на разпоредителни сделки в съда от бившия областен управител,

не се случи необходимата ежегодна рехабилитация на улиците в града, но в момента текат дейности по планираните ремонти в част от микрорайоните в „Аспарухово“, „Младост“ и „Приморски“.

След въпроси от депутати от ГЕРБ-СДС и предложения на Националното сдружение на общините, от служебния кабинет са осигурени средства за основен ремонт на пътища и за ВиК мрежи в част от общините в региона, съобщи Славена Точева.

Тя припомни, че варненските народни представители от ГЕРБ-СДС са настоявали за държавно финансиране от над 200 млн. лв. за важните проекти в областта още при актуализацията на републиканския бюджет за 2022 г., но решението не е било подкрепено от колегите им от ПП, БСП, ДБ и ИТН.

След близо 8-годишно ходене по мъките, вече има зелена улица за изграждане на Съдебна палата във Варна.

Собствеността на терена вече е на Висшия съдебен съвет, а тази седмица ще стане реалното й предаване на областния управител, посочи Бранимир Балачев, който в последните два парламента упорито поставяше въпроса пред правосъдното министерство.

Проектирането на палатата и стартът на строителните работи могат да са факт още в края на тази година, което е голям успех, подчерта Балачев.

Като член на правната комисия в НС той изрази надежда,

че с промените в Изборния кодекс за смесено гласуване избирателната активност ще се повиши на 52-53% и това ще увеличи легитимността на вота.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts