| | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Искат главата на ген. Атанас Атанасов

Шестима членове на ДСБ поискаха главата на ген. Атанас Атанасов като лидер на Иван-Костовата партия в навечерието на развръзката – ще има ли редовно правителство, или страната отново отива на предсрочни избори. И искат дори да бъде изключен от структурата на формацията.

Владимир Великов, Петър Маринов, Стойчо Проданов, Калоян Луканов, Васил Папазов и Теодор Георгиев настояват за преразглеждане на позицията на генерала и точно както опозицията в БСП, се позовават на членове на устава, които според тях били погазени.

С подобни обвинения системно и в Столетницата искат оставката на Корнелия Нинова.

Писмото с жалбата срещу лидера на ДСБ е заведено и до членовете на “Да, България”, до евродепутата на партията Радан Кънев, както и до съпредседателите на Зелено движение (също в състава на коалицията ДБ – б.р.):

“Уважаеми г-н Кънев, автор на Устава на Демократи за силна България. С настоящото ви уведомяваме, че с жалбата в прикрепения файл искаме изключването на Атанас Атанасов от партията, на която е председател.

С грубото си и системно погазване на Устава на ДСБ, описано подробно в жалбата, Атанасов е воденичен камък не само за ДСБ, не само за коалицията “Демократична България”.

Той е воденичен камък за претенциите на цялата демократична общност да бъде водач на усилията на страната към благоденствие чрез съдебна реформа и правов ред.

Уважаеми народни представители, С оглед на горното, може би ще искате да преразгледате поста на Атанас Атанасов като зам.-председател на Народното събрание.

Лице, което не спазва и очевидно няма желание да спазва Устава на собствената си партия, не би трябвало да заема такъв висш държавен пост, а още по-малко да олицетворява върховенството на закона в парламентарната република.

Уважаеми медии, “Демократична България” се кани да иска третия мандат и да търси подкрепата на ГЕРБ за “демонтиране на корумпираната Борисова държава” (думи на самия Атанасов в “Панорама”).

Смятаме, че в следващите си медийни участия, представителите на “Демократична България” трябва ясно да отговорят, дали корупционният модел в държавата може да бъде преборен през корупция на партийно ниво.

Може ли върховенство на правото в държавата да бъде постигнато без върховенство на правото в собствената партия? Тук не говорим за вътрешен за ДСБ проблем. Атанасов е съпредседател на коалицията.

Уважаеми членове на Вътрешнопартийния арбитраж на ДСБ, В прикрепения файл можете да намерите жалбата и искането за изключване на Атанас Атанасов от партията,

заради системно извършване на най-тежкото възможно нарушение на Устава, а именно възпрепятстване на функционирането на върховния орган на партията – Националното събрание.

В случай че жалбата ни не бъде разгледана в най-кратък срок, казусът ще бъде отнесен към Софийски градски съд.

Очакваме да ни изпратите входящия номер на така внесената жалба още днес”, пишат шестимата опозиционери.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts