| | | |

Хулиганът Морфов отново надраска Народния театър с гнусни послания

Главният режисьор на Народния театър „Иван Вазов“ Александър Морфов отново е надраскал вратата на кабинета на пиара Велислава Кръстева. Надписите гласят „Приемна на ДПС“.

Този път и вратата на директора Васил Василев е осъмнала с надписи – „Офис на ДПС“.

За това съобщи „Медиапул“, цитирайки свои източници в институцията.

Случаят е от събота вечерта, 7 януари, но е бил оповестен в неделя пред изданието.

Той напомня отново сагата от ноември 2022 г., когато първоначално неизвестен извършител бе надраскал вратата на Кръстева – дългогодишен пиар на Ахмед Доган и бивш депутат от ДПС.

Тогава директорът на театъра Василев повика полиция, за да се извърши проверка на „вандалския акт“, но самият Морфов призна, че той е бил извършителят.


Скандалът бързо се разрасна и много видни представители на Народния театър обявиха, че напускат, включително Захари Карабашлиев, Явор Гърдев и др.

По-късно стана ясно, че Морфов няма да бъде наказван за действията си срещу пиара на Народния театър.

Самият той заяви, че е опитвал неколкократно да разговаря с директора относно позициите и действията на бившия пиар на Доган, но не е срещнал отговор.

“Не се научих да мълча през всичките години и не се страхувам. Аз съм свободен, защото не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и три пъти съм напускал театъра поради несъгласие с управлението му!

Моите убеждения са в моите постановки! Не съм съгласен с политически назначения на лица, които смятат, че са недосегаеми и всичко им е позволено!”, заяви тогава режисьорът.

Васил Василев зае страната на Велислава Кръстева, която беше и негов колега в Министерството на културата при кабинета „Орешарски“.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че очаква директорът на Народния театър да предприеме промяна, и нападна Василев, че е “зависим”.

Съюзът на артистите пък поиска оставката на проф. Минеков.

Актьори от Народния театър, които Васил Василев успя да привлече на своя страна, също поискаха отстраняване на министъра, като написаха писмо до президента Румен Радев.

Самият държавен глава се срещна с актьорския състав на театъра в края на годината и каза, че той бил „сплотен“ въпреки проблемите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts