| | | | |

ЦИК призна за разминавания при гласуването с мадуровките, търси помощ от експерти

ЦИК иска помощ от експерти, за да се изработи методиката, по която ще се проверяват машините с разминаванията.

“ЦИК да извърши проверка и да стигне докрай, в това да установи каква е причината в някои от машините, с които е гласувано на 2 октомври, да са разпечатали разписки, без да е записан гласът в записващите технически устройства, а други да има данни, че е записан глас, а да няма контролни разписки”

Това каза по БНР говорителят и зам.-председател на Комисията Росица Матева.

На 19 декември миналата година комисията е броила разписки от 13-те машини за гласуване, но няма отговор защо са тези разминавания.

Затова въпросните устройства ще бъдат преместени от склада за съхранение в ЦИК.

Срещу решението за тази проверка гласуваха двамата представители на ДПС в комисията с опасение, че и тази проверка ще е формална.

“Тази проверка така и няма да доведе до отговори, които всеки един от нас би трябвало да си постави при такива разминавания.

Отговорите няма да ги получим така, както ние ги получихме и по отношение на досега проверените машини.

Проверките, които бяха извършени, не дадоха категоричен отговор на въпросите, които стоят, включително със записа “Дневникът е подправен”.

Само да искаме и да твърдим, и показваме и посочваме пред обществото, че ние сме за извършване на проверка, без да се знае каква ще бъде тя и кой ще я извърши, просто създаване на едно погрешно впечатление”, коментира главният секретар Севин Солакова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts