| | | | | |

Бодил, арестуван в имот на депутатка от ДБ, готвил бомба и у нас, ето какво намериха в къщата

Спецчасти са задържали днес в никополското село Любеново 28-годишния Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол

Арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие в селото

Дейвид Бодил се издирва по искане на властите в Манчестър. Там той е разследван за подготовката на терористични действия.

В хода на претърсванията в къщата в Никополското село Любеново, в което по-рано беше задържан обявен за издирване британски гражданин, полицията е открила литература за изготвянето на бомба, пише Блиц

Подобни материали са били открити в дома на Бодил във Великобритания миналата година.

Домът му в Манчестър също е бил претърсен и на място са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.

В профила си във „Фейсбук“ на 28 ноември Дейвид Бодил пише:

„Помислих си, че трябва да съобщя на всички мои приятели, че вече съм беглец и никога няма да се върна в Обединеното кралство, поне не жив.

Съжалявам, че никога повече няма да ме видите. Полицията възнамерява да ме осъди за престъпление без жертви, което дори не би трябвало да е престъпление на първо място.

Ако се върна в Обединеното кралство, ще прекарам много години в затвора.

Предпочитам да умра в чужда държава, отколкото да прекарам живота си в затвора, за да задоволя егото и бонуса към заплатата на полицейски служители.

Макар че всъщност не съм изненадан, тъй като от известно време знам, че в Обединеното кралство няма никаква свобода и ежедневно се нарушават правата на гражданите му. И в същото време обвинява други държави в същото. Това е лицемерие.

Единственият път, когато ще ме видите отново, е в чувал за трупове. Ще ми липсвате. Поне моите истински приятели. Успех в живота.“

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts