| | | |

Доц. Буруджиева захапа ПП и ДБ: Живеят в свой свят, който съществува само в главите им

Още продължавам да мисля какво означава “технически” кабинет. Това е все едно да кажеш, че ще направиш кабинет, който ще мести някакви папки и проблеми, но няма да се занимава с политика.

Кабинетът трябва да бъде политически, защото все пак носи някаква политическа отговорност за действията си.

Това заяви в ефира на Nova News политологът доц. Татяна Буруджиева.

снимка Архив

Според нея е грешка политиците да си изграждат политическо инженерство в главите и след това да настояват да го конструират и в реалността.

ПП и ДБ са убедени в своите конструкции и в това че единственият проблем е главният прокурор и той е спънката за съдебната реформа. И ПП, и ДБ живеят в свой свят, който съществува само в главите им, коментира доц. Буруджиева.

По думите ѝ първата задача на партиите трябва да бъдат овладяването на инфлацията и увеличението на доходите на хората и едва след това всичко останало.

За процедурата по връчване на мандати тя отбеляза, че прекалено много се е разтегнала.

Президентът е в много тежка ситуация, защото някои от по-острите му критици ще твърдят, че разтяга времето, за да управлява по-дълго време, а от друга страна служебното правителство не може да управлява още дълго.

На практика ти управляваш, но от друга не можеш да направиш реформи, които да доведат до успокоение в живота на хората, каза още доц. Буруджиева.

Тя оприличи поведението на българските политици като деца от детската градина, които само се карат кой на какво е предложил да си играят и подчерта, че политика по такъв начин не може да се прави.

На въпрос за евентуална поява на нови играчи в политиката политологът смята, че тези нови играчи ще се борят единствено за това да прескочат 4-процентовата бариера и нищо повече.

В заключение прогнозира, че третият мандат за съставяне на правителство ще отиде или при БСП, или при “Български възход”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts