| | | |

Шефът на СОС: Борис Бонев се обяви срещу отпадането на глобите при невалидизация

Лицето на “Спаси София”, общинският съветник Борис Бонев, не иска отпадането на глобите от 3 лв., ако столичанин откаже да валидира картата си в градския транспорт.

Това разкри в профила си във Фейсбук председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

“Вчера на заседание на транспортна комисия, колегата Борис Бонев, който е сред вносителите на новата тарифна политика и се е подписал под предложението за отпадането на картата за една линия,

се е обявил срещу идеята ми за отмяна на глобата при не валидиране на превозния документ“, съобщи шефът на СОС.

Георгиев обаче няма да се откаже от намерението си санкциите за редовните пътници, които негодуват дни от началото на нововъведението на 1 януари.

За отмяната призова и омбудсманът Диана Ковачева.

“Въпреки това аз ще внеса предложението и се надявам на подкрепа от съвета.

Не може промените да се правят въпреки гражданите, те трябва да са за тяхно улеснение и не разбирам защо се политиканства по тази тема”, коментира представителят на ГЕРБ нежеланието на общинския съветник Бонев новите правила за използване на градския транспорт да претърпят корекции.

Той припомни още, че е вдигнал жълт картон на ръководството на ЦГМ, “ако не променят информационната си кампания, за да обяснят по-добре на гражданите новите възможности за тях”.

Преди ден Георгиев се закани след среща с ръководството на ЦГМ, че при следващ гаф си заминават от постовете.

През това време те пък във вторник обявиха, че и да отпадне глобата, валидацията ще остане.

По повод атаката на Бонев срещу ръководството на общината, че тя носи отговорността за некачествения ремонт, Георги Георгиев коментира,

че стойността на участъка е 204 000 лв., а кметът Йорданка Фандъкова вече наложи глоба в размер на 100 000 лв. на фирмата-изпълнител.

“Всеки виновен за безобразното нареждане на жълтите павета в центъра на София ще бъде наказан. Няма спор по въпроса, че качеството на ремонта е безобразно.

Важното, че нито един лев от парите на столичани не е похарчен за несвършената работа”, подчерта шефът на СОС.

Георгиев информира, че за 10 дни от началото на годината в София са засечени 120 автомобила със скорост от над 200 км/ч! Трима нарушители са карали с 240 км/ч.

“Това е недопустимо и нетърпимо. Затова с народните представители на ГЕРБ-СДС внасяме предложение за възможност да се глобяват нарушителите на пътя, засечени и от общинските камери – една моя идея, която разработихме и ще внесем готов законопроект.

Успех им желая в пленарна зала – в името на безопасността на гражданите!”, коментира Георги Георгиев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts